Talsmann og onkel: Naboer har sett Ommund (22)

Familien til Ommund Veim Eikje fra Tysvær har distribuert dette bildet av 22-åringen som er meldt savnet i Frankrike. Han reiste til Avignon i Sør-Frankrike på et utvekslingsprogram i slutten av august og familien har ikke hatt kontakt med ham på over to uker.

Familien til Ommund Veim Eikje fra Tysvær har distribuert dette bildet av 22-åringen som er meldt savnet i Frankrike. Han reiste til Avignon i Sør-Frankrike på et utvekslingsprogram i slutten av august og familien har ikke hatt kontakt med ham på over to uker. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den norske ambassaden i Paris kan bekrefte at leiligheten til Ommund Veim Eikje er funnet, men det var ingen personer i den. Torsdag ettermiddag forteller Eikjes onkel til Haugesunds Avis Ommund har blitt observert av naboer der han hadde leid hybel for mindre enn en uke siden.

DEL

HAUGESUND: Familiens talsmann Ove Eikje forteller til Haugesunds Avis torsdag, at disse opplysningene har ambassaden fått fra lokalt politi i Avignon, som også kan fortelle at leiligheten var i en helt annen gate en de fikk vite først.

– Politiet har også fortalt at de har hatt kontakt med utleier, som kunne bekrefte at Ommund har betalt et større beløp kontant som forskudd eller depositum på leiligheten, sier han.

Eikje legger ikke skjul på de lurer på hva som kan ha skjedd med Ommund etter at han kom til Avignon den 28. august for å studere fransk litteratur. Siste livstegn fra han var på sosiale medier 31. august.

– Faren er svært bekymret for gutten, og håper å få kontakt med ham samme hva som er hendt. Lokal politi har nå startet etterforskning, og familien håper at dette vil gi resultater, forteller Ove Eikje.

Far til Ommund er fortsatt i Avignon, men han har ikke så langt fått tilgang til leiligheten.

Viktig spor

Da faren til Ommund  kom ned til Avignon på søndag var politiet passive og ingen kjente til saken, forklarer talsmannen.

– At både lokalt politi og den norske ambassaden i Paris nå har involvert seg gjør at vi nå får flere svar, sier han.

Torsdag forteller Ove til Haugesunds Avis at han prater jevnlig med sin bror i Frankrike, som forteller at han ikke har fått tilgang til leiligheten ennå.

– Han beskriver situasjonen som forferdelig, og vil ikke dra hjem før han får noen flere svar, sier han.

Etter at Ommund ble meldt savnet hos politiet i Haugesund forrige fredag er det eneste som har kommet frem to elektriske spor.

– Utenom det store pengebeløpet som det nå viser seg at har gått til depositumet, er det også registrert et mindre beløp på en interiørbutikk, sier Ove.

Onkel og talsmann forklarer at beløpet fra interiørbutikken er registrert 31. august, hvor han mest sannsynlig har vært for å handle inn ting til leiligheten.

– Etter hans far kom ned til Frankrike har han vært innom i butikken for å vise et bilde av Ommund. Ingen av de ansatte tar igjen ansiktet hans, eller kan huske at han har vært innom i det hele tatt. I tillegg viser det seg at overvåkningskameraet i butikken var i ustand på det tidspunktet, sier han.

Nå er håpet at den norske ambassaden i Paris kan hjelpe familien videre. Ettersom det er en rekke språkbarrierer som gjør samarbeidet ekstra vanskelig, forklarer Ove.

– Etter at det ble lagt ut navn og bilde av Ommund i norske medier, har også venner av familien på privat initiativ nyttet sine kontakter for å få saken ut i franske medier, legge han til.

Kripos bistår

Ifølge en pressemelding fra politiet står det at Ommund er etterlyst i hele Schengen-området, og politiet har via Kripos bedt fransk politi om bistand til å lokalisere savnede. Foreløpig foreligger det ikke opplysninger om at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Sør-Vest politidistrikt deler all informasjon som kan være relevant med Kripos og Schengen-landene, i håp om at dette skal bidra til å lokalisere den 22 år gamle studenten.

– Fransk politi er blitt anmodet om å sjekke bolig og studiested. Det er de i gang med, sier Pål Jæger-Pedersen, påtaleansvarlig jurist i saken.

Det er fransk politi som har ansvaret for å undersøke saken i Frankrike, og Sør-Vest politidistrikt har ansvaret for saken fra norsk side.

– Vi sjekker mobiltelefontrafikken på telefonen hans og bevegelser på kontoen hans. Det er for tidlig å si noe om funn i dette arbeidet, sier Jæger-Pedersen.

Artikkeltags