Eikje ble oppdaget nedenfor noen store skrenter ved de gamle historiske festningsverkene i byen.

– Dette var et populært sted å ta bilder for turister. Ommund må ha ramlet utfor stupene. Han ble tilfeldigvis funnet av noen arbeidere i området. Vi har ingen grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke, sier Ove Eikje, talsmann for familien og Ommunds onkel.

Utvekslingsstudent

Ommund Veim Eikje dro til Frankrike den 28. august for å studere fransk litteratur som utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen.

– Det siste livstegn han sendte til familien var en «snap» sannsynligvis 31. august av den nye leiligheten han hadde leiet. Siden den tid har ikke familien eller venner hørt noen ting fra ham, forteller Ove Eikje.

22-åringen ble meldt savnet 17. september. Søndag dro faren til Frankrike for å lete etter sønnen, og familien har prøvd å finne leiligheten som Eikje hadde leid. Torsdag bekreftet fransk politi at den var funnet, uten at det ga nye spor i saken.

Lokalt politi opplyste også at han var blitt observert av naboer i området hvor han bodde i tiden etter at han flyttet inn i leiligheten.

Takker for omtanke

Familien takker for all støtte den siste tiden.

– De vil takke for all omsorg, omtanke, forbønn og varme gjennom en svært opprivende og vanskelig tid de siste ukene, sier Eikje.

Han opplyser at hele familien er takknemlig for noen fantastiske uker sammen i sommer før Ommund reiste til Frankrike.

Etterforskes videre

Ifølge en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt skriver politiadvokat Pål Jæger-Pedersen at Ommund ble funnet av et filmteam nedenfor en klippe.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til faller, men det er ikke noe som tyder på at det har skjedde noe kriminelt, sier påtalansvarlig jurist på saken.

Saken etterforskes videre av fransk politi.