Gå til sidens hovedinnhold

Rullestolbrukere fikk drømmedag i seilfly

Artikkelen er over 3 år gammel

Ni lokale rullestolbrukere fikk en drømmedag på Haugesund lufthavn Karmøy lørdag, da Haugaland Seilflyklubb stilte med to seilfly.

KARMØY: Mange spente og glade ryggmargsskadde rullestolbrukere fikk lov å prøve seilflyging i flott sommervær på Haugesund lufthavn, hvor Haugaland Seilflyklubb stilte med to seilfly, dyktige instruktører og pølser og brus.

Før og under flygingene var det samling i hangaren hvor deltakerne fikk god mat i tillegg til at instruktører ga lynkurs i grunnleggende aerodynamikk, værforhold og sikkerhet.

Seilflydagen var det Landsforeningen for ryggmargskadde (LARS Rogaland) som sto bak og det hele kom i stand ut av økonomiske midler fra ExtraStiftelsen.

Flygingen startet på formiddagen og varte utover hele ettermiddagen. Flygingen foregikk over Karmøy og Haugalandet og alle deltakerne fikk flotte fly-opplevelser og selv prøve stikka i seilflyene, som også hadde med dyktige piloter fra seilflyklubben.

Bent Hamnes, som selv er rullestolbruker, ryggmargsskadd og pilot, kom flygende i eget propellfly fra Sola Flyklubb for å delta, noe som gjorde det mulig at folk fra sørfylket også kunne få delta.

Haugaland Seilflyklubb er forøvrig 40 år i år.

Se flere bilder under ...

Bildeserie

Seilflydag for lokale rullestolbrukere

 

Kommentarer til denne saken