KARMØY: Feiringen begynner fredag kveld med «Good Night» i Håvikhallen.

– «Good Night» er et stort ungdomsarrangement med rundt 400 besøkende ungdommer. Det blir konsert med lokale Ten Sing-kor fra hele Haugalandet samt Ten Sing Norway. Etter konserten er det turneringer i volleyball og dodgeball, forteller kretssekretær Lars Breivik Hellerdal.

– Vi har mye å feire. Vi får til mye godt arbeid for barn og ungdom på Haugalandet. Vi har bygd oss opp til en stor krets som favner bredt, kjemper for barn og unges rett og mulighet til å leve og utvikle seg som hele mennesker, sier Breivik Hellerdal.

Det er drevet KFUK-KFUM-arbeid på Haugalandet i over 120 år, men det er 25 år siden det ble egen krets her.

Bursdag

Lørdag går det slag i dag med jubileumsmarkeringer. Først ønskes barn med familie velkommen til barnebursdag på KM-huset.

Maskotene Kula og Myggen kommer, det blir pølser og gelé, sang og leker. Etter bursdagen går barna til Vår Frelsers kirke for å være med på bursdagsgudstjeneste, ledet av kretsstyreleder Arild Steinsland og prost Norodd Stavenjord.

Fattigdom

«Stop Poverty Party» lørdag kveld er i regi av ungdommer fra Haugalandet og fokuserer på internasjonale spørsmål gjennom musikk og fortellinger.

– Stop Poverty er i regi av KFUK-KFUM Global og målet er å stoppe verdens fattigdom innen 2030. FNs tusenårsmål om å halvere fattigdommen innen 2015 ble nådd i 2013. Vi informerer og legger press på politikere som kan gjøre noe med fattigdommen, sier Elise Håland Knutsen fra Haugesund. Hun har nylig startet gruppa Peacemakers – den eneste av sitt slag i Norge.

– Vi må få opp troen på at det er mulig å stoppe fattigdom, sier hun.

Senere lørdag kveld har Ten Sing Norway show i Vår Frelsers kirke. «Tro, håp og kjøpekraft» er tittelen på showet, og det blir populære hits og mer ukjente låtperler akkompagnert av band og blåserrekke, dans, dramastykker.