Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot svindel

Artikkelen er over 9 år gammel

– Ren svindel som det var vanskelig å komme seg ut av, sier Frank Brandt om avtalen han ufrivillig inngikk med Premiedryss.

HAUGESUND: For noen dager siden satt Frank Brandt og surfet på internett, da en annonse som reklamerte for en trekning av iPad, iPhone, TV og andre elektroniske artikler fanget oppmerksomheten.

– Det skulle bare svares på to–tre enkle spørsmål, forklarer Brandt litt matt.

LES OGSÅ: SMS-SVINDEL VAR BARE "TOILL"

Etter å ha svart på spørsmålene fikk han beskjed å om å fylle inn navn og mobilnummer.

– Det gjorde jeg og fikk så en tekstmelding fra Premiedryss hvor jeg ble bedt om bekrefte med en tallkode via internett eller bare svare på tekstmeldingen med OK. Det ble også gjort, forteller Brandt.

Vanskelig å bryte avtalen

Like etterpå får han en e-post som forteller at prisen på tjenesten vil koste 150 kroner per uke. Brandt skjønte nå at dette var lureri og så etter muligheten til å komme seg ut av avtalen.

– I vilkårene som fulgte med så sto det at om jeg ønsket å avbestille tjenesten så kunne jeg gjøre dette ved å sende STOPP til 2011. Det gjorde jeg, men fikk bare til svar «Sendingen mislykket».

Brandt sier han har forsøkt dette flere ganger daglig å sende stopp-meldingen. Alltid med samme svar.

Ventelo rydder opp

For noen dager siden kontaktet Brandt sin mobiloperatør Ventelo, som lovet å rydde opp i dette og sende en bekreftelse. Ingenting skjedde. Først da Haugesunds Avis tar kontakt begynte ting å skje, og det fort.

Brandt fikk like etter avisens henvendelse en melding om at selskapet Netsize SA, som leier ut 201-nummeret til Premiedryss, hadde kansellert hans abonnement. Samtidig har Ventelo sperret Brandts telefonabonnement for innholdstjenester slik at han ikke uforvarende skal kunne bestille dette igjen.

Forbrukerrådet råder forbrukerne til å tenke seg om før de svarer på nettannonser, og får følge av Arnt Eirik Johnsen, direktør for kundeservice hos Ventelo.

– En stoppmelding skal være nok

– Vi er enige i advarselen og håper at kundene leser godt, samt forstår leveringsbetingelsene ved bestilling av slike produkter. Dette er lovlige tjenester, hvor kunde må respondere for å starte abonnementet på tjenesten, sier Johnsen og beklager at kunden ikke fikk tilfredsstillende hjelp ved første henvendelse til Ventelo.

– Normalt skal en stoppmelding være nok, men i Brandt sitt tilfelle måtte det dessverre ringes til leverandør, sier Johnsen. Han synes det er trist og uheldig dersom aktører i markedet opptrer på en slik måte at kundene føler seg lurt.

– Ventelo opplever ingen økning i antall klager på innholdstjenester og leverandører, men opplever at kundene er stadig mer bevisste på denne type markedsføring, tjenester og leverandører, sier Johnsen.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Kommentarer til denne saken