Anbefaler Politimester Bastian

Operasjonsleder Jarle Utne-Reitan er fornøyd med at juleballet der 900 videregående elever var samlet forløp uten noen episoder politiet måtte ta fatt i.

Operasjonsleder Jarle Utne-Reitan er fornøyd med at juleballet der 900 videregående elever var samlet forløp uten noen episoder politiet måtte ta fatt i. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

HAUGESUND:  Operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt spør om ikke folk i sommernatten bør ta fram en kjent og kjær leveregel, når han oppsummerer hva som er hendt i løpet av natten i vårt politidistrikt.
 
 
- Det kan kanskje være en idé å opptre i tråd med kardemommeloven, hinter Utne-Reitan.
 
Han nevner kardemommeloven i forbindelse med et kjent fenomen nattestid, spesielt i helgene og kanskje mest fremtredende nå om sommeren. Vi snakker om høy musikk som sjenerer omgivelsene.
 
- Det har vært en del meldinger om høy musikk som vi ikke har hatt kapasitet til å ta oss av. De er ikke opplistet i loggen, men det gjelder oppdrag både på Karmøy, i Haugesund og på Stord. Med fint vær og lyse netter kommer sesongen for mange meldinger om høy musikk. Det ville vært fint for politiet, og ikke minst for naboene til de som arrangerer hyggelige lag, om at det ble vist hensyn i forhold til volumet på musikken, oppfordrer Utne-Reitan, før han altså oppfordrer oss til å ikke plage andre, være greie og snille - og for øvrig gjøre som vi vil. 
 

Plaget naboer i Ramsdalen

 
Noen saker om høy musikk fikk Utne-Reitan likevel plass til i politiloggen. 
 
Klokken 01.17 i natt kom det inn flere klager fra en beboere i Ramsdalen i Haugesund. 
 
- Vanligvis kommer slike klager fra de nærmeste naboene til støykilden, men denne gangen mente naboer langt unna at de ble fratatt nattesøvnen. En av dem bodde over 200 meter fra festen. En patrulje var på stedet og konstaterte at musikken og feststøyen var for høy. Festens arrangør fikk pålegg om å dempe musikken, noe han lovet å etterkomme, skriver Utne-Reitan. 
 

Nektet å slippe politiet inn

 
I 4-tiden var en politipatrulje på besøk hos en mann i slutten av 20-årene på Stord for andre gang i løpet av natten. Første gang etter støyklager rundt midnatt, men da politiet kom frem var det stille og mørkt.
 
- Trolig hadde mannen dratt ut på byen. Men i 4-tiden kom det nye meldinger om støy fra boligen hans. Da politipatruljen kom frem var musikken høy, men ble dempet. Mannen ville ikke slippe patruljen inn. Patruljen tok seg inn til han og ga beskjed om at forholdet ville bli anmeldt, gjenforteller Utne-Reitan.
 
Etter det kom det ikke flere klager fra nabolaget.

Artikkeltags