Bersaas kan bli ny AUF-sjef

Emilie Bersaas (22) fra Haugesund er en av de heteste kandidatene til å bli ny generalsekretær i AUF.

Emilie Bersaas (22) fra Haugesund er en av de heteste kandidatene til å bli ny generalsekretær i AUF.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Emilie Bersaas (22) fra Haugesund regnes blant de heteste kandidatene til å bli ny generalsekretær i AUF.

DEL

HAUGESUND: Haugesund-jenta er ifølge Stavanger Aftenblad blant de fremste kandidatene til å bli ny generalsekretør i det mektige ungdomslaget i Arbeiderpartiet.

- Jeg vil ikke kommentere det utover at vi har en valgkomite som skal levere en innstilling om tre uker, og vi har en god, demokratisk prosess internt i organisasjonen vår, sier Bersaas til Haugesunds Avis.

22 år gamle Bersaas sitter i bystyret i Haugesund, er vararepresentant til Stortinget og var tidligere fylkesekretær i Rogaland AUF. Hun var også på Utøya 22. juli 2011. I fjor var Bersaas leirgeneral under avviklingen av den første sommerleiren etter massakren.

Flere kandidater

- Vi er så heldige at vi har mange gode kandidater til både sentralstyret og ledelsen i AUF. Emilie er en av kandidatene til vervet som generalsekretær, sier Truls Wickholm som leder valgkomiteen, til Aftenbladet.

Han forteller at målet til komiteen er å legge fram en samlet innstilling før 12. september, men at landsmøtet avgjør endelig 16. oktober.

- Veldig dyktig

Etter det Aftenbladet har grunn til å tro er også Ingrid Marie Vaag Endrerud fra Oppland en sterk kandidat. Hun er fylkesleder i Oppland AUF og vara til Stortinget. Nyvalgt leder av fylkeslaget i Rogaland, Antonia Kvalsvik, synes uansett det er stas at en rogalending er høyaktuell som generalsekretær.

- Hun er veldig dyktig, har lang erfaring og er også veldig flink organisatorisk, sier Kvalsvik.

Lønnet stilling

AUFs generalsekretær er en lønnet stilling, og den som ansettes har kontor på Youngstorget i Oslo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken