– Ekstra viktig med refleks

MØRK GATE: Den ene gatelyset i Spannavegen henger med hodet etter uværet. Mandag var skoleveien til barna ved Rossabø skole mørklagt. FOTO: STINE Helgesen-EIDE

MØRK GATE: Den ene gatelyset i Spannavegen henger med hodet etter uværet. Mandag var skoleveien til barna ved Rossabø skole mørklagt. FOTO: STINE Helgesen-EIDE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mørklagte gater etter uværet gjør at politiet ber folk være nøye med refleksbruken.

DEL

TRAFIKKSIKKERHET: Tall fra Trygg Trafikk viser at hver tredje ulykke skjer i mørket. På Haugalandet er flere gater mørklagte etter ekstremværets herjinger i helgen. Blant annet er deler av Spannavegen og Salhusvegen uten gatelys.

– Pass på ungene

– Pass på at skoleelever bruker refleksvest for å bli sett, tvitret Haugaland og Sunnhordland politidistrikt mandag formiddag.


Operasjonsleder Rune Plassen forteller at flere kolleger rapporterte om skolebarn som var vanskelige å se, særlig i fotgjengerfelt.


– Man er vant med at det er opplyst, og i mørket om morgenen og med det været vi har, kan det skape farlige situasjoner, sier Plassen.
Oppfordringen om refleksbruk gjelder alle som ferdes i trafikken, men er fra politiets side særlig rettet mot skolebarn.
– Skolene kan kanskje sende en ekstra påminnelse til hjemmene om å passe ekstra på, sier Plassen.


Olav Linga, som er administrende direktør i Haugaland Kraft, sier selskapet har kontroll på de områdene som er uten lys.
– Etter helgens uvær er flere uten strøm. Vi har prioritert privat og næring, helse og sikkerhet, og inntil alt er ordnet, vil vi prioritere det før vi tar tak i gatelysene, sier Linga.


Han sier at ingen større steder er mørklagt.
– Det er ikke kritisk, men vi vet det er veldig mørkt noen steder, sier Linga.


– Vi tar tak i det så fort vi kan, er hans løfte.

To av ti voksne

Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent, viser tall fra Trygg Trafikk.


Når bilen bruker nærlys er du synlig på 140 meter hold med refleks. Uten refleks er du synlig først på 25 meters hold.

Kun to av ti voksne bruker refleks.

Artikkeltags