Emilie Bersaas er ny nestleder i AUF

Emilie Bersaas (22) fra Haugesund ble søndag valgt til nestleder i AUF.

Emilie Bersaas (22) fra Haugesund ble søndag valgt til nestleder i AUF. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

OSLO: Emilie Bersaas fra Haugesund er ny nestleder i AUF. Det ble klart under AUFs landsmøte i Oslo i dag.

- Jeg er enormt heldig og privilegert som får være nestleder i Norges største ungdomsparti. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og særlig jobbe med det sterke klima- og miljøprogrammet landsmøtet vedtok i går. Arbeiderpartiet trenger et grønt skifte, og med ny leder i Ap og ny ledelse i AUF ser jeg frem til å bidra med det, sier Bersaas til Haugesunds Avis.

LES OGSÅ: Bersaas innstilt som ny nestleder i AUF
LES OGSÅ: Bersaas kan bli ny AUF-sjef

22-åringen arbeider som organisasjonsansvarlig for Miljøagentene. Hun sitter i bystyret i Haugesund, er vararepresentant til Stortinget og var tidligere fylkesekretær i Rogaland AUF. Hun var også på Utøya 22. juli 2011. I fjor var Bersaas leirgeneral under avviklingen av den første sommerleiren etter massakren.

Mani Hussaini (26) fra Jessheim ble valgt til AUF-leder. Han overtar ledervervet etter Eskil Pedersen som har ledet ungdomsorganisasjonen i fire år.

Mani Hussaini er valgt til ny leder av AUF under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte i Oslo søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det var ingen motkandidater til Hussaini og heller ikke til noen av de andre plassene i sentralstyret. Alle kandidatene ble valgt inn til trampeklapp.

Ragnhild Kaski fra Finnmark er ny generalsekretær.

Hussaini har tidligere sagt at hans oppgave som AUF-leder blir å gjøre Arbeiderpartiet rødere og grønnere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken