HAUGESUND: Det landsomfattende aktivitetstilbudet «Enestående Familier» har nå startet opp i Haugesund.

Tilbudet retter seg mot foreldre i ulike livssituasjoner som trenger å møte andre voksne med barn for å gjøre noe morsomt sammen. Haugesunderne Kristin Haga og Gro Isaksen er begge aleneforeldre, og har gått på kurs i Oslo for å kunne lede organisasjonen.

Tur, kos og lek

– Er du forelder og føler deg mye alene, er du og barna velkommen til en sosial dag sammen med andre i lignende situasjon. Alt man trenger å gjøre er å melde seg på og bli med, sier Haga som håper mange nå vil få øynene opp for tilbudet deres.

Førstkommende søndag inviterer de til det fjerde arrangement i rekken siden oppstarten i februar: familiebowling.

Tidligere har de dratt på tur til Kringsjå, hatt bli-kjent-dag og kost seg med spillekveld.

Nett og Facebook

Påmelding skjer via e-postadressen haugesund@enestaaendefamilier.no, Facebook eller via nettsiden www.enestaaendefamilier.no. På samme side finner du også informasjon om de ulike aktivitetene.

Ideen om et tilbud til enslige foreldre med barn ble til i 2008 da en alenemamma i Sandefjord lanserte ideen. I dag ledes organisasjonen IOGT og prosjektleder Trude Sletteberg. Hun kan for øvrig røpe at de har over 700 medlemmer i hele landet.

– I frykt av at noen skal falle utenfor, sier vi at tilbudet er rettet mot voksne som ofte er alene med barn i helgene. Er du i tvil om du er i målgruppen er det bare å ta turen, sier hun.

– Vi tilbyr glede, påfyll og inspirasjon i det krevende og spennende arbeidet som foreldrerollen kan være, smiler prosjektlederen og legger til:

– Noen lever sammen med barna hele tiden, andre har de boende hos seg over kortere tid. Noen bor ikke engang alene med barn, men har partnere som pendler. Alle er velkomne til å være med.