HAUGESUND: Pål A. Berg orienterte de ansatte i mediehuset på et allmøte klokken 12 tirsdag.

Berg opplyste da at han har informert styret i Mediehuset Haugesunds Avis AS om at han ønsker å slutte i stillingen som ansvarlig redaktør. Han fratrer stillingen 1. desember og vil gå inn som prosjektleder for arbeidet med avisdesign i implementeringsprosjektet for redaksjonell sideproduksjon i Edda Media.

Del på Facebook

Berg har vært ansatt som ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis siden 1. mars 2008. Fra 2005 var han utviklingsredaktør i samme avis.

- Konstant krysspress

– Pål A. Berg har gjort en stor innsats i mediehuset i en periode med store omstillinger – og med raske endringer i mediekonsumet, krevende opplagsutvikling på papir og en rask framdrift av nye plattformer, sier styreleder Karl Gunnar Opdal til h-avis.no.

Leder i Redaksjonsklubben i Haugesunds Avis, Einar Tho, har respekt og forståelse for Bergs beslutning.

- Han er en dyktig mann som har hatt en veldig utfordrende jobb. Som sjefredaktør lever du i et konstant krysspress, med lesere og redaksjon på den ene siden og konsernets beinharde inntjeningskrav på den andre. Vi er nå spente på hva styret vil se etter når de begynner jakten på en etterfølger, sier Tho til h-avis.no.

Vurderer både internt og eksternt

Styret i Mediehuset Haugesunds Avis har i dag vedtatt å starte arbeidet med å finne en ny ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis når Berg fratrer i begynnelsen av desember.

– Vi tar den tiden vi trenger, og det er naturlig at vi vurderer både internt og eksternt, sier Opdal til h-avis.no.

Styrelederen forteller til h-avis.no at de ikke regner med å ha en erstatter klar innen 1. desember.

Fortsetter i Edda Media

– Mest sannsynlig kommer vi til å konstituere internt inntil en erstatter er på plass, sier Opdal. Han legger til at han er godt fornøyd med at Berg blir værende i Edda Media.

– Vi er glad han nå ønsker å benytte sin store kompetanse innenfor avisdesign og avispresentasjon i arbeidet med utvikling av et moderne sideproduksjonssenter i Edda Media og ser fram til fortsatt å samarbeide Berg.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: