Ingen tatt for kattedrapene

Grete og Kristian Stensen mistet katten Sofus i vår. Den var trolig en av dem som ble funnet mishandlet og drept i nordre bydel.

Grete og Kristian Stensen mistet katten Sofus i vår. Den var trolig en av dem som ble funnet mishandlet og drept i nordre bydel. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet har ingen løsning på de bestialske kattedrapene i Haugesund i vår.

DEL

HAUGESUND: – Vi hadde ikke informasjon som viste at det var grunn til å mistenke noen konkrete personer i denne saken, sier Torbjørn Nervik, politioverbetjent og seksjonsleder ved Haugesund politistasjon.

I mai i år ble fire katter funnet drept på bestialsk vis i nordre bydel i Haugesund. Kattene skal ha vært mishandlet, ifølge Dyrebeskyttelsen.

LES OGSÅ:

Spiddet på tre

– De ble funnet hengende fra en gangbro og spiddet på greiner i trærne, sier Marit Fosen, styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland.

Tirsdag tar Brennpunkt-redaksjonen i NRK opp seriedrap på katter. Deler av programmet er tatt opp i Haugesund, der veterinær Pål Audun Skagseth forteller om et bestialsk kattedrap.

«Bare et dyr» er tittelen på dokumentaren, der NRK følger flere tilfeller av kattedrap og dyrplageri både i Norge, Sverige og USA.

FBI-forskning

En av påstandene som kommer fram i programmet er at politiet i Norge i stor grad overser noe som deres kolleger både i Sverige og USA tar mye mer på alvor: At de som bevisst skader dyr også har større større sjanse for å angripe mennesker.

Det er internasjonal voldsforskning og studier som FBI har foretatt i USA som viser dette, heter det i programomtalen.

Dusør på 10.000

Politioverbetjent Torbjørn Nervik ønsker ikke å spekulere i om mishandlingen av kattene er gjort av personer med sadistiske trekk.

– Det får andre spekulere i, sier han.

– Hva gjorde dere for å etterforske sakene?

– Vi var ute operativt og snakket med folk som var i området. Det var ikke aktuelt å sette inn ekstra ressurser som for eksempel DNA-søk, sier han.

– Jeg er redd for at hele saken er lagt på is av politiet. Vår dusør på 10.000 kroner til den som kan oppklare drapene, står fortsatt ved lag, sier Marit Fosen i Dyrebeskyttelsen.

Artikkeltags