HAUGESUND: Om under ei uke settes hele Haugesund inn i julemodus, fordi torsdag 27. november åpner det årlige julemarkedet på Rådhusplassen i Haugesund. Prosjektleder Hilde Øygarden forteller at det beste ved julemarkedet er stemningen.

– Det er helt klart stemningen som er det flotteste. Den kommer jo av en sammenblanding av flott julebelysning, gode lukter, julemusikk i en fin blanding med drøs og latter. Det er noe ekte over det, og det er det jeg liker best, forteller Øygarden.

I år har julemarkedet fått en helt ny inngangsportal og Øygarden forteller at den er veldig fin og litt magisk.

– Vi har også oppgradert kafeen og gløggboden. Aslaug og Tove i prosjektgruppen har hatt ansvar for dette, og de har gjort en fantastisk jobb. I tillegg kan de små glede seg til ponniridning og karuseller, og selvsagt teater og annen underholdning, sier Øygarden.

I år er det femte gang julemarked arrangeres på Rådhusplassen.

Tidligere har de hatt opp til 50.000 besøkende innom julemarkedet.

– Akkurat nå er det 63 påmeldte utstillere, det er en blanding av både gamle og helt nye utstillere. I år får du kjøpt alt fra mat, strikk, såper, julepynt og mye mer. Her blir det noe for enhver smak, både for damer og menn, små og store, unge og eldre, forteller Øygarden.