Strukturelle skader i skrog og dekk

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sjøfartsdirektoratet begynner å få oversikt over skadene på «Nordstjernen».

DEL

HAUGESUND: I samarbeid med Det Norske Veritas har Sjøfartsdirektoratet inspisert skipet ved kai i Haugesund tirsdag. Dette har både skjedd om bord og med dykkere.

Inspeksjonsarbeidet er ikke avsluttet, og papirarbeidet er ikke ferdig, men kommunikasjonsdirektør Eilif Fjon kan fortelle hva de har funnet så langt:

- Det er hull i flere ballasttanker fra forpiggen til midtskips, hovedsakelig i bunn og på babord side. Det er litt vanninntrenging i et lasterom, men dette har mannskap og kaptein kontroll på, sier Fjon.

Han opplyser at skipet trolig trenger mye arbeid før det kan seile igjen.

- Det er strukturelle skader både i skrog og dekk. Skipet har fått slepetillatelse, og etter det vi forstår vil rederiet ta «Nordstjernen» til Westcon i kveld, sier Fjon.

Sjøfartsdirektoratet kommer til å lage en liste med pålegg som må oppfylles før det gamle hurtigruteskipet kan ut på tur igjen.

Det er politiet som etterforsker saken nå. Om det ikke blir noe som skal straffeforfølges, kan saken igjen bli fulgt opp av Sjøfartsdirektoratet.

- Vi samler nå informasjon, blant annet fra politiet og rederiet. Rederiet skal avgi rapport til oss innen 72 timer, sier Fjon.

Havarikommisjonen for transport har også anledning til å involvere seg, men siden det ikke er snakk om personskade, er dette mindre sannsynlig.

Sjøforklaring er ikke aktuelt – den ordningen ble avviklet i 2008.
 

Artikkeltags