Subutex-tur stoppet i Tyskland

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tre haugesundere med for mye medisiner

DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

I september 2011 kjørte tre menn fra Haugesund en leiebil fra hjembyen til Brüssel for å skaffe Subutex og Diazepam hos den belgiske legen Marc Reisinger. Reisinger er tilknyttet bergenseren Johnny Teigland, som siden 2002 har organisert turer til utlandet for å skaffe opiatavhengige rusmisbrukere Subutex.

Hjemturen stoppet i en rutinekontroll ved Sittensen, der tysk politi mente at mengden Subutex var mer enn det som var til eget bruk.

Ifølge direktør Jürgen Haller ved domstolen i Zeven var det medikamenter nok til ti personer i bilen.

To av haugesunderne møtte mandag denne uka i retten for å få avgjort sin sak som en tilståelsessak. De er 41 og 51 år gamle. Den yngste fikk en bot på 13.300 kroner, den eldste en bot på 17.800 kroner.

KJENNER DU NOEN SOM HAR VÆRT MED PÅ EN SUBUTEX-TUR, ELLER NOEN SOM BRUKER SUBUTEX FRA BELGIA? TA KONTAKT PÅ EPOST.

Teigland erkjenner overfor Haugesunds Avis at denne turen skjedde innenfor hans opplegg, men at selve kjøreturen skjedde på eget initiativ.

Teigland kjørte selv de to passasjerene i bilen fra september 2011 ned til Zeven for at de skulle møte i retten, og de kom hjem igjen tirsdag ettermiddag.

Møtte ikke i retten

Sjåføren, en 57 år gammel haugesunder, møtte ikke i retten, da han ga beskjed om at han var sykmeldt. Hans sak kommer opp igjen på et senere tidspunkt.

Mannen skal også være siktet for å ha kjørt turen i hasjrus.

– Jeg synes det er smertefullt at de har kjørt for fort og i rus, sier Teigland, som hevder at han tåler ikke mange slike tilfeller før han gir seg med Subutex-opplegget sitt.

Teigland skal selv møte i Gulating lagmannsrett den 18. februar, tiltalt for innførsel av narkotika, heleri og brudd på yrkestransportloven.

Da Bergen tingrett behandlet saken i april i fjor, ble han frikjent for heleri, men dømt for de to andre punktene, til en samlet straff på 18 måneder. Halvparten av straffen ble gjort betinget.

Politiet i Haugesund kjente ikke til at de tre haugesunderne måtte møte for en tysk domstol før Haugesunds Avis tok kontakt.

Artikkeltags