Fritt Ord-direktør åpner SILK

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås åpner Skudeneshavn Internasjonale litteratur- og kulturfestival i begynnelsen av november.

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås åpner Skudeneshavn Internasjonale litteratur- og kulturfestival i begynnelsen av november. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, åpner årets SILK.

DEL

KARMØY: Allerede nå er det klart at Knut Olav Åmås åpner den 4. SILK-festivalen.

Han er tidligere kultur- og debattredaktør i Aftenposten og statssekretær da nåværende regjering tiltrådte. I mai 2014 trakk han seg som statssekretær for å bli ny direktør i Fritt Ord.

SILK, Skudeneshavn Internasjonale Litteratur-og Kulturfestival, arrangeres 4. til 8. november 2015.

Fra 2006 var Åmås debatt- og kronikkredaktør i Aftenposten, fra 2008 kultur- og debattredaktør samme sted og fra 2013 kultur-, debatt- og forskningsredaktør i Aftenposten. Før den tid hadde han en fortid som redaktør av tidsskiftet Samtiden og forlagsredaktør i Universitetsforlaget. I 2004 utgav han Mitt liv var draum, om lyrikeren Olav H. Hauge. Boka dannet i 2005 grunnlag for doktorgraden hans, skriver styreleder i SILK, John Rullestad, i en pressemelding. 
 
Knut Olav Åmås fikk Samlagets nynorsk-pris Melsom-prisen i 2005 for biografien om Olav H. Hauge. Sammen med Cathrine Sandnes fikk han prisen Årets tidsskrift 2006 fra Norsk Tidsskriftforening for arbeidet med Samtiden. I 2007 ble han tildelt Den store journalistprisen. 
 
Åmås var redaktør for den nye utgaven av Hvem er hvem som ble utgitt i september 2008. Samme år var han også redaktør for boken Norge. En diagnose.
 

Artikkeltags