Siktet for forsettlig drap

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

Den 39 år gamle mannen som er pågrepet for drap i Vedavågen, er lørdag formiddag formelt siktet for forsettlig drap på på sin 31 år gamle samboer Cindy Irene Olsen.

DEL

KARMØY: Den 31 år gamle kvinnen ble fredag kveld skutt og drept i parets felles leilighet leilighet i Rekkjevegen 10 i Vedavågen på Karmøy. Kvinnens 39 år gamle samboer ble pågrepet på stedet da væpnet politi rykket inn i leiligheten. Han skal selv ha varslet politiet om skytingen, sammen med naboer som hørte skudd. Det er fremdeles uklart om det dreier seg om ett eller flere skudd.

Den drapssiktede mannen er ennå ikke avhørt, men politiet vil forsøke å avhøre ham i løpet av dagen, opplyser lensmann Marit Ellingsen i Karmøy. Det er besluttet at han skal framstilles i retten for varetektsfengsling mandag.

Siktelsen for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233 1. ledd innebærer at politiet tror siktede har drept sin samboer og vært klar over at han gjorde det.

Krimteknikerne startet arbeidet på åstedet like etter 01.30.Væpnet politi rykket ved 21.15-tiden fredag kveld ut til leiligheten på Vea etter at det kom inn meldinger om at skudd var avfyrt.

Like før klokken 23.00 bekrefter politiet at en kvinne er skutt og drept.

– En kvinne er skutt, sier operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

Politiets innsatsleder på stedet, Britt Jorunn Løvereide, sier til Haugesunds Avis at da politiet kom til stedet, vurderte helsepersonell skuddskadene på kvinnen som så alvorlige at hun vanskelig kunne overleve dem.

Først ved 01.30-tida ankom kriminalteknikerne, med Hans Barane i spissen, for å undersøke åstedet. De kommer til å jobbe utover natt til lørdag.

Mann pågrepet i leiligheten

Ved 22.00-tiden fredag kveld opplyser politiet at de har pågrepet og siktet en mann i forbindelse med dødsfallet.

Mannen ble pågrepet inne i leiligheten.

Den siktede mannen meldte selv fra til politiet om skyteepisoden. I tillegg var det flere naboer som varslet politiet om at de hadde hørt skudd fra leiligheten.

Bakgrunnen for skyteepisoden er ikke kjent.

Kjenninger av politiet

Ifølge innsatsleder Løvereide har både mannen og kvinnen tilknytning til stedet.

– Kvinnen og mannen er bekjente av hverandre, men ikke gift. Vi ønsker ikke å gi flere opplysninger om forholdet deres på dette tidspunkt, sier operasjonsleder.

Begge skal være kjenninger av politiet uten at politiet vil gå nærmere inn på hvordan.

Våpen beslaglagt

Politiet har beslaglagt et skytevåpen på stedet. Det var ikke i brukbar stand da politiet fant det.

– Våpenet var ikke ladd, og det var demontert, sier innsatsleder Løvereide til Haugesunds Avis.

Mannen og kvinnen var etter det politiet kjenner til alene i leiligheten da skytingen fant sted.

Kripos er i første omgang ikke tilkalt. De avventer kriminalteknikernes initielle undersøkelser på åstedet.

Avsperret område

Politiet har sperret av et større område rundt huset, slik at veien stopper cirka 50 meter vest og 100 meter øst for huset.

Legehelikopteret som sto parkert i skolegården like ved huset, dro fra stedet klokken 22.45. Like før dro også de to ambulansene som sto utenfor huset.

Politiet mottok melding om skytingen klokken 21.11 fredag kveld.

Se intervju med innsatsleder Britt Jorunn Løvereide under:

Artikkeltags