Gå til sidens hovedinnhold

Ransoffer (63) døde av skadene

Artikkelen er over 8 år gammel

En 27 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker for ugjerningen. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til også å gjelde legemsbeskadigelse med døden til følge.

KARMØY: Den 63 år gamle mannen som ble overfalt og ranet i sitt eget hjem i Kopervik lørdag 25. november, døde av skadene han ble påført.

En 27 år gammel mann ble pågrepet og fremstilt for varetekt i fire uker.

Fredag ettermiddag ba politiadvokat Elisabeth Røed Haugaland tingrett om at han i tillegg fenglses med brev- og besøksforbud.

Utelukker ikke utvidet siktelse

- Da han ble varetektsfengslet tirsdag var det på grunnlag av ran og faren for gjentakelse. Nå er vårt eneste vitne død og jeg utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet, sier politiadvokaten til h-avis.no.

Etter ranet lørdag ble 63-åringen først kjørt til Haugesund sjukehus for behandling, men ettersom skadene var mer alvorlig enn først antatt ble han raskt fraktet videre til Haukeland universitetssjukehus.

Ransoffer og gjerningsmann skal ifølge politiet kjenne hverandre fra rusmiljøet i Kopervik.

Obdusert

Det er Karmøy lensmannskontor som etterforsker saken videre.

Politioverbetjent Trygve Johan Mørch forteller at det ble foretatt obduskjon av avdøde i Bergen fredag.

- I tillegg er det gjort mye bra taktisk arbeid i forhold til avhør og lignende. Nå gjenstår det å få svar på de tekniske undersøkelsene gjort på åstedet, sier Mørch.

Politiet opplyste lørdag at 63-åringen var påført slag- og sparkskader under ranet.

Venter på flere svar

Politiadvokat Røed vil ikke gå nærmere inn på det i dag. Hun har heller ikke vurdert å endre siktelsen til å gjelde legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Jeg vil først se resultatene av den tekniske etterforskningen og obduksjonen, men jeg utelukker ikke at en utvidelse av siktelsen kan bli aktuelt, sier Røed.

Det er advokat Stian Kristensen som har tatt jobben med å forsvare 27-åringen.

Kommentarer til denne saken