HAUGESUND: Det begynte å brenne i maskinrommet til supplybåten «Stril Myster» utenfor Kvalsvik torsdag kveld. Skipet var på vei fra Bergen til Haugesund med et mannskap på 14 da det fikk problemer like sør for Skåretreboen utenfor Kvalsvik.

Mannskapet fikk selv slukket brannen og skipet ble deretter slept til Haugesund havn.

- Alle ombord har det bra og det er det viktigste, forteller administrerende direktør i Simon Møgster Shipping, Anne Jorunn Møkster, til Haugesunds Avis fredag morgen.

Hun opplyser at forsikringsselskapet vil komme ombord fredag morgen. Deretter vil en ta avgjørelsen om hva som skjer videre.

- Akkurat nå har jeg ikke så mye annet å fortelle en at skipet ligger til kai etter brannen og at alle har det bra, sier Møkster.

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om brannen klokken 20.20. Redningsskøyta «Bergen Kreds» og et redningshelikopter ble sendt til skipet. Brannmannskaper fra Rogaland brann og redning ble satt i beredskap på Mortavika, klare til å bli fløyet om bord i skipet ved behov.

- Det var kraftig røykutvikling, men denne er nå avtagende, sier skipper Øystein Sandberg på RS «Bergen Kreds» en snau time etter at brannen ble meldt.

kart

Klokken 21 forteller redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen at situasjonen er under kontroll.

- Slukking pågår ved hjelp av slukkesystemet om bord. Alle de 14 om bord har vi kontroll på, og vi har ressurser klare dersom situasjonen skulle endre seg, sier Øversveen.

Det er ikke meldt om personskader.

Redningsskøyta «Bergen Kreds» ligger stand by.

- Slepebåten «Thorax» er rundt klokka 22 framme ved supplybåten og vil da ta den på slep. Vi ligger nå bare i beredskap fram til «Thorax» overtar, opplyser skipper Øystein Sandberg på RS «Bergen Kreds».

«Stril Myster» opereres av rederiet Simon Møkster Shipping i Stavanger.

Administrerende direktør i Simon Møgster Shipping, Anne Jorunn Møkster, sier til Haugesunds Avis at rederiet har samlet beredskapsgruppen på rederikontoret  i Stavanger.

–  Det vi gjør nå er å vurdere videre assistanse til skipet og finne ut hvor vi skal slepe skipet. Denne avgjørelsen tar vi i samarbeid med forsikringsselskapet Norwegian Hull Club. Heldigvis er alt vel med mannskapet som har håndtert situasjonen på en god måte, sier Møkster.
 

VI KOMMER MED MER