Klar for å ta sin del av kaken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Startskuddet for Rogfast-realisering gikk torsdag. I dag ble milepælen feiret med bløtkake. – Men nå starter den viktigste jobben, fastslår leder Egil Severeide i Haugesundregionen Næringsforening.

DEL

ROGFAST: - Dette var da voldsomt, sa Egil Severiede da han ble avbrutt i et møte med ledelsen i Haugaland Næringspark på sitt kontor i Meieret i Haugesund i går.

- Ja, det er jo det det er. Voldsomt, sa Haugesund-politiker Hege Haukland Liadal (Ap), da hun sammen med Ap-kollega Jarle Nilsen overrakte gratulasjonskake til Severeide.

- Severeide har jobbet hardt for dette lenge, og har sammen med min kollega Tom Tvedt en god del av æren for at dette har gått veien, mener Liadal.

Nå starter jobben

Severeide var glad for kaken. Men understreket samtidig at den viktige delen av jobben, den som handler om å få sin del av den potensielt enorme veksten det nye samferdselsmønsteret vil skape, den gjenstår.

- Nå må vi lage en strategi for å få fram og gjøre kjent det regionen vår har å by på. Samtididig må vi drive et godt arbeid internt for å rigge regionen for det som kommer. Vi må ikke tro at alt skjer av seg selv. Det er spesielt viktig at kommunene er samkjørte, og sikrer tilstrekkelig arealer for både næring og bolig, understreker Severeide.

Han tror blant annet alliansebygging med partnere sør for Boknafjorden blir sentralt.

- Vi har allerede god dialog med næringsforeningen i Stavanger og med NHO Rogaland. De har fått øynene opp for hva vi kan tilby, og de er blitt god ambassadører som framsnakker også regionen vår, sier Severeide som nå krysser fingrene for at det også finnes midler til en solid opprusting av E134 mellom Haugesund og Oslo også.

1.000 ledige fotballbaner

Også direktør i Haugaland Næringspark Gunnar Stakkestad fikk smake på kaken Han er sjef den gigantiske næringsparken i Gismarvik i Tysvær, midt i smørøyet i den nye samferdselsstrukturen på Sørvestlandet. Til sammen utgjør de ledige arealene 1.000 fotballbaner.

- Forutsetningen for næringsparken var i første omgang T-forbindelsen, som åpner i mai. Gjennom Rogfast-lovnaden har vi fått bekreftet milepæl nummer to med tanke på at parken skal bli vellykket i framtiden, fastslår han.

Stakkestad er ute nesten hver dag for å presentere næringsparken. Og torsdag kveld fikk han et trumfkort til i innsalgsprosessen; lovnaden fra regjeringen om Rogfast-realisering.

- Det er alltid lettere å selge det du har, enn å selge noe som kan komme, konstaterer han.

Artikkeltags