STAVANGER: De strålte av seiersrus og glede på Gassco-standen. Brian Bjordal fikk æren av å gå fram og hente prisen for beste stand over 50 m2. Han deler den gjerne med karene som har skapt den.

Colours i Haugesund har laget stand for Gassco sju ganger, og de siste tre gangene er de nominert til prisen for beste stand.

-Tredje gang gikk vi til topps, flirer Colours-leder Bernt Hilmar Jacobsen.

Sammen med grafisk designer Øystein Olsen fikk han være til stede på ONS i seierens øyeblikk. Det samme fikk Kjetil Eliassen i Optimal Bygg og Interiør, Tysvær-firmaet som har stått for den faktiske byggingen av det de andre har tegnet.

Som om ikke Gassco-seieren var nok, ble det mer jubel på Colours Haugesund. Det samme laget, som også inkluderer Hallstein Natås, Andreas Karoliussen og Vidar Mæland, har også prestert den som vant prisen for beste stand under 50 m2: Centrica Energys fikk karakteristikken veldesignet, god møteplass der firmaets profil er formidlet ned til minste detalj.

Gasscos oppdrag til Colours var at de skulle lage noe elegant, ikke glatt og skinnende, som ville fungere godt for besøkende og de som jobbet der. Juryen sa at Gassco-standen hadde en sterk visuell profil med organisk form og smart arkitektur. De likte bruken av naturlige materialer (hovedtresort var eik). Åpen, inviterende og treffende for firmaets kjerneaktivitet, mente juryen og overrakte altså den store, skinnende prisen til Brian Bjordal.

- Fantastisk å vinne. Og overraskende! Dette var i konkurranse med 1.250 andre, og vi snakker om verdensklasse, sier Bjordal.

Han øste lovord over Colours og nøt å kjenne på «Oscar-følelsen».