Slår alarm om hjerneflukt fra Stortinget

Av

Flere stortingspolitikere har varslet at de ikke stiller til gjenvalg, slik Senterpartiets Ola Borten Moe gjorde denne uka. PR-topp Sigurd Grytten mener de folkevalgte må få bedre betalt.

Stortinget

Stortinget (Foto: )

DEL

Lei av å ikke kunne lese alt fra Haugesunds Avis? Få full digital tilgang i to måneder for 99 kroner!

OSLO: – Stortingspolitikere tjener ikke spesielt godt sammenlignet med hva ledere i andre deler av samfunnet gjør, fastslår Grytten overfor Klassekampen.


Han mener bedre lønn er en effektiv måte å stanse hjerneflukten fra nasjonalforsamlingen på. For selv om godtgjørelsen på 777.630 kroner er godt betalt, så kan de beste tjene langt mer.
 

– For de dyktigste, de som har andre karrieremuligheter, blir det en kostnad å skulle fortsette i en jobb hvor du tjener langt mindre enn du faktisk har mulighet til, sier Grytten.
 

Tidligere Sp-statsråd og nå styreleder i Norske Skog, Eivind Reiten, slår alarm etter at både Sp-nestleder Ola Borten Moe og Frps Ketil Solvik-Olsen mandag varslet at de ikke går løs på en ny stortingsperiode fra 2013.
 

– Det er et problem for politikken at dyktige folk, som har andre karrieremuligheter, velger den bort, sier Reiten til avisen.
 

Høyres Inge Lønning som i en alder av 74 år har varslet at han går motsatt vei, mener det er positivt om folk som Borten Moe kan få andre erfaringer for så å vende tilbake til politikken igjen. Han er skeptisk til alle som blir heltidspolitikere uten noen annen yrkeserfaring.
 

– Jeg tror det er positivt om en politikerkarriere er noe man både kan gå ut av, og komme inn i igjen, og at det ikke blir et valg på livstid, sier Høyre-veteranen.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags