Årets landbruker

– LIVSSTIL: – Å være bonde er ikke et yrke, men en livsstil, sa prisvinner Lars Magne Skeie.

– LIVSSTIL: – Å være bonde er ikke et yrke, men en livsstil, sa prisvinner Lars Magne Skeie. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lars Magne Skeie fra Karmøy fikk tildelt Ard-prisen under Landbrukskonferansen 2012 i Haugesund.

DEL

KARMØY: For første gang ble landbruksprisen Ard delt ut, og prisen gikk til en landbruker i Karmøy som har utmerket seg.

Del på Facebook

Kriteriene for å få prisen går ut på god økonomi i driften, og at vinneren er nyskapende, framtidsrettet og ambassadør for næringen. Vinneren bør har bidratt til optimisme og rekruttering i landbruksnæringen.

Det siste punket på kriterielisten var fokus på HMS-arbeid i landbruksnæringen, noe Thorheim også vektla under sin utdelingstale.

Erfaren vinner

– Skeie er en faglig dyktig person, som er engasjert i sitt lokalmiljø både i og utenfor næringen, sa varaordfører i Karmøy kommune, Helge Thorheim, i sin begrunnelse for at Skeie ble valgt til årets landbruker.

– Han har en god drift med et moderne og funksjonelt driftsapparat, og han har vært med på å tilrettelegge for neste generasjon. Skeie har lang fartstid og har erfart svingningene i næringen gjennom tiden. Han har også vist samfunnsengasjement gjennom en rekke verv og funksjoner både politisk, i bondelag og selskap som Tine, Felleskjøpet og Nortura. Juryen besto Helge Thorheim og tre medlemmer fra Karmøy Bondelag: Nils Magne Jakobsen, Roy Helge Osnes og Grete Iren Sandvik Qvale.

– Godt å bli satt pris på

– Jeg ble litt tatt på senga, men det er godt å bli satt pris på, sa Skeie i sin takketale. Han takket kona si som har kunnet være hjemme og hjelpe til i driften av gården.

– Det er ikke en selvfølge lenger, så det er en ganske stor utfordring for unge bønder i dag. Det er på mange måter et ensomt yrke, og derfor er det kjekt å kunne være sammen med kollegaer som her, sa Skeie.

– Å være bonde er ikke et yrke, men en livsstil, sa Skeie og trakk fram prisvinneren fra Haugalandskonferansen sin uttalelse om at en må være litt nerd i det en holder på med.

– Å være bonde er litt nerdete det også. Hvis du ikke har gleden eller interessen i arbeidet så skal du ikke bli bonde, sa Skeie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken