Gå til sidens hovedinnhold

Har tro på Ap-maskineriet

Artikkelen er over 7 år gammel

Hege Haukeland Liadal mener Rogaland har en bra sjanse til å få fire stortingsrepresentanter.

POLITIKK: Arbeiderpartiet går tilbake fra 22,3 prosent i mars til 21,3 prosent i juni. Haukeland Liadal fra Haugesund depper derimot ikke.

– Vi tar selvsagt målinger på alvor, men erfaringsmessig vet vi at Ap pleier å stige jevnt fra juli og inn mot valget. Når partiet vårt setter inn valgkampmaskineriet, pleier det å skje noe, påpeker Liadal.

Rundt 18 prosent er det som normalt skal til for å få tre representanter på Rogaland-benken. Liadal står på tredjeplass. Hun er ikke engstelig for ytterligere tilbakegang. Hun ser heller oppover og har tror på at Øystein Hansen på fjerdeplass også kommer inn.

– Øystein Hansen er vår mann i fagbevegelsen. Selv om han er fra sørfylket, er han utvilsomt en mann for hele fagbevegelsen i Rogaland. Det tror og håper jeg velgerne på begge sider av fjorden ser, sier 40-åringen.

Hvis Ap skal spise minimum fem prosentpoeng for å få inn fire på Stortinget, må nødvendigvis disse stemmene hentes fra andre partier.

– Jeg tror som sagt på økt oppslutning fram mot valget, og det tror jeg går bekostning av dem som nå fronter populistiske saker, spår hun.

Forrige stortingsvalg fikk Ap 26,1 prosent av stemmene i Rogaland. Det ga tre mandater, og bare få stemmer fra et fjerde.

Kommentarer til denne saken