Tar ikke gjenvalg

Siste periode: Saudabuen Torfinn Opheim er inne i sin andre periode som stortingsrepresentant. Det blir også hans siste.Arkivfoto: Frank Waal

Siste periode: Saudabuen Torfinn Opheim er inne i sin andre periode som stortingsrepresentant. Det blir også hans siste.Arkivfoto: Frank Waal

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Torfinn Opheim har varslet nominasjonskomiteen at han ikke tar gjenvalg til Stortinget neste år.

DEL

SAUDA: Saudabuen Torfinn Opheim er inne i sin andre periode som stortingsrepresentant. Arbeiderpartipolitikeren har vært i tenkeboksen den siste tiden. Nå har han bestemt seg for at han ikke tar gjenvalg.– Jeg er sulten nå, men skal jeg stille til gjenvalg må jeg vite at jeg også er like sulten i 2016 og 2017. Det tror jeg ikke at jeg er, sier Torfinn Opheim til Haugesunds Avis.

Saudabuen ble valgt inn på Stortinget i 2005.

– Som stortingsrepresentant er det viktig at du er framoverlent og toppmotivert. Det er noe velgerne har krav på. Jeg vil derfor ikke legge beslag på en stortingsposisjon når det er mange som står i kø og ønsker plassen min. Dette er ikke noe egotripp, sier Opheim.

51-åringen sitter i dag i finanskomiteen og satt forrige periode i kirke- og undervisningskomiteen.

Torfinn Opheim startet sin politiske karriere i 1987, da han ble valgt inn i Sauda kommunestyre. I 1999 ble han ordfører, en posisjon han satt i da han ble valgt inn på Stortinget.

– Det har vært en fantastisk reise, men det er ikke nå vi skal gjøre opp status. Jeg har halvannet år igjen på Stortinget og er fremdeles topp motivert, sier Opheim.

Ingen langtidsplaner

Hva han gjør videre etter høsten 2013, har han ikke svar på.

– Kanskje First House ringer. Er ikke det vanlig, ler Opheim.

– Det er bare statsråder de rekrutterer. Du må nok nøye deg med Second House.

– He he. Jeg vet ikke hva jeg gjør videre, men det dukker sikkert opp et eller annet, konkluderer Opheim.

Per definisjon har han fremdeles en stilling fra 1999 ved en attføringsbedrift i Sauda, som han har hatt politisk permisjon fra i 13 år. Men CV-en til Opheim har vokst betydelig siden den gang.

– Men jeg ser for meg at jeg flytter tilbake til Sauda, sier Torfinn Opheim.

Artikkeltags