TYSVÆR: Odd Bjoland fylte 100 år 29. september, og i anledning den store dagen spanderte familien helikoptertur på ham.– Vi har planlagt å fly til gården Bjoland hvor far er født og har levd hele livet. Vi skal også lande på Freiåsen, hvor han pleide å gå turer, forteller sønnen Lars Bjoland. Datteren Ellen, gift Taksdal var også med på turen.

Det spesielle med gaven var at jubilanten ikke visste hva han skulle ut på før helikopteret sto på tunet utenfor Nedstrandtunet, hvor Bjoland bor.

Helt overraskende

– Nei, dette kom helt overraskende på meg. Jeg ante ikke at jeg skulle ut på noe slikt da jeg sto opp i dag. Jeg trodde jeg skulle på biltur, sier han. Å fly i helikopter er noe Bjoland lenge har hatt lyst til, og noe de har tøyset med i familien i flere år. Hvilken anledning kunne passe bedre enn ved en 100-årsfeiring? Jubilanten gruet seg ikke for turen med NorCopter fra Sola og pilot Martin Økland, enda han er dårlig til beins etter et lite slag som han hadde for noen år siden.

Opp på Freiåsen

– Far har vært gårdbruker hele livet og gården Bjoland har vært hans hjem i alle år. Mens han bodde hjemme pleide han å ta turen opp på Freiåsen, hvor det er en fantastisk utsikt over hele fjorden fra Skjold i nord til Borgøy i sør, forteller Lars Bjoland.

For jubilanten var det en stor opplevelse da helikopteret i gnistrende høstvær, nærmet seg Freiåsen med Bjolandskjerringa på toppen. Enda bedre ble det da helikopteret landet og han fikk hilse på flere familiemedlemmer som hadde tatt turen opp for å ta imot ham.

Gamle trakter

– Det var veldig fint å se gamle trakter igjen, og det var så nydelig vær. Jeg kunne ikke fått en bedre gave, sier en rørt Odd Bjoland. Ikke syntes han det var skummelt å fly, heller.

– Nei, nei, jeg tar gjerne turen igjen, sier han.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: