Rederiet takker redningsmannskapene

Evakuerte hentes fra skipet med helikopter fraktes et mottak på land ved Brynhallen. 
Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix

Evakuerte hentes fra skipet med helikopter fraktes et mottak på land ved Brynhallen. Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rederiet Viking Ocean Cruises bekrefter at flere passasjerer er skadd etter Viking Sky-havariet. De takker redningsmannskaper og lokale krefter som har bistått. Flere helikoptre er satt inn i evakueringen av cruiseskipet med over 1.300 personer om bord. Redningsarbeidet vil pågå hele natten, men skipet ligger stabilt.

DEL

SJØFART: – Vi har dessverre fått melding om at noen få gjester har fått skader, men disse skal ikke være livstruende. Gjester fraktes til hoteller i nærheten når de kommer i land, og Viking jobber nå med å organisere hjemreise for alle gjester, opplyser rederiet i en pressemelding lørdag kveld.

I meldingen opplyser Viking Ocean Cruises at skipet hadde 915 gjester og 458 mannskap om bord og var på vei fra Tromsø til Stavanger.

LES OGSÅ: Hagland-båt fikk motorstans - mannskap hoppet i sjøen

– Hendelsen ble håndtert i tråd med våre prosedyrer og retningslinjer, og vi samarbeider nå tett med relevante myndigheter. Vår første prioritet er alltid våre gjester og ansatte om bord, og i samarbeid med Hovedredningssentralen Sør-Norge besluttet kapteinen å evakuere samtlige passasjerer fra skipet via helikopter. Skipet ligger nå stabilt for egen maskin, og en taubåt er på stedet.

Hovedredningssentralen opplyser til NTB at flesteparten av de rundt 900 passasjerene kommer fra USA og Storbritannia. Besetningen består også av ulike nasjonaliteter.

– Vi skal holde på hele natten, sier pressekontakt Borghild Eldøen ved HRS til NTB.

Viking Ocean Cruises’ styreleder Torstein Hagen er på vei til Molde for å møte evakuerte passasjerer og mannskap, og følge arbeidet med å evakuere og sikre Viking Sky tett. Viking jobber også med å kontakte familiene til samtlige passasjerer om bord.

– Vi vil gjerne få takke Hovedredningssentralen Sør-Norge, redningsmannskapene og alle lokale krefter og frivillige som bistår i arbeidet med å evakuere passasjerene og mannskapet fra Viking Sky, heter det videre.

Artikkeltags