Gå til sidens hovedinnhold

Politiet lot russisk fiskebåt med beruset mannskap seile videre

Artikkelen er over 3 år gammel

Kapteinen på en russisk fiskebåt forsøkte flere ganger å overta kommandoen fra losene som skulle få båten ut fra Kirkenes i april. Kun én på broen var edru.

Losene som gikk om bord i den russiske fiskebåten ved kai i Kirkenes, skal ha tatt kontakt med politiet etter at kapteinen flere ganger forsøkte å overta kommandoen.

– «Da først kjente vi lukten av han og skjønte at han var beruset» heter det i en avviksrapport fra Kystverket, ifølge Sysla.

Tre av de fire mannskapene på broen blåste rødt da politiet foretok en såkalt utåndingsprøve. Én av kapteinene skal ha hatt over én i promille.

Likevel lot politiet det russiske fiskefartøyet seile videre ut fra Kirkenes.

Ifølge Sjøloven kan man ikke føre skip over 15 meter med mer enn 0,2 promille alkohol i blodet. Men på grunn av at én i mannskapet på broen ikke blåste rødt, fikk skipet legge fra kai.

– Politiet var i kontakt med Sjøfartsdirektoratet og Kystverket, som sa at det var tilstrekkelig for et fartøy av denne størrelsen å ha én mann på vakt som var edru. De opplyste også at det ikke var anledning til å holde fartøyet igjen. På dette grunnlaget ble det ikke opprettet straffesak, sier operasjonsleder Synne S. Roaldsnes i Finnmark politidistrikt til Sysla.

Kommentarer til denne saken