Gå til sidens hovedinnhold

– Skal ordne opp

Artikkelen er over 11 år gammel

Rådmann Odd Henry Dahle i Haugesund lover at kommunen skal rydde opp i bo- forholdene i Floravegen.

Haugesund: – Psykisk utviklingshemmede skal, som alle andre, ha verdige boforhold. Det skal vi sørge for, sier rådmann Odd Henry Dahle.

Rådmannen var ikke kjent med rotteplagene i de vernede boligene i Floravegen før han leste om saken i Haugesunds Avis i går.

Dahle har bedt om å få en rapport om saken til formannskapsmøtet i dag.

– Jeg har bedt om å få vite hva kommunen har gjort, og hva som skal gjøres i boligene, sier rådmannen.

Han er ikke i tvil om at det er kommunen som huseier og utleier som har ansvaret for å få bukt med rotteplagene og holde leilighetene i stand.

– Vi kan ikke være bekjent av dette i det hele tatt. Det skal ordnes opp.

Vurderes i dag

– Er det aktuelt å flytte beboerne til andre egnede boliger?

– Vi kan ikke ha det slik at folk skal bo blant rotter. Dersom vi ikke blir kvitt plagene, må vi finne en annen løsning, sier Dahle.

Kjell Brochmann, som er avdelingsleder for drift og ved-likehold i bygg- og vedlike-holdsetaten, opplyser at kommunen i går var på befaring i Floravegen. Bygget med rotte-plagene står omtrent nede på bakken, på en liten ringmur, og har ikke kjeller.

Brochmann opplyser at byggmester og skadedyrspesialister skal se på forholdene i dag. Når fagfolkene har sagt sitt, vil kommunen bestemme hva som må gjøres for å få satt leilighetene i skikkelig stand.

– Har fulgt retningslinjene

Leilighetene ble bygget i 1976 etter datidens forskrifter, men med forholdsvis enkel standard.

Hovedverneombud Kari Thaule i Haugesund kommune mener saken har vært håndtert på en riktig måte i forhold til de systemene kommunen skal forholde seg til. Ifølge Thaule har det vært innmeldt saker i avvikssystemet, og det har vært jobbet med saken siden september 2009.

– Kommunen har tatt grep ved å få inn profesjonell hjelp for å bekjempe rotteplagene. Anticimex er kommet inn, og de har jevnlige kontroller, sier Thaule, som opplyser at det ikke har vært snakk om å stenge de vernede boligene.

Kommentarer til denne saken