Gå til sidens hovedinnhold

Skuespiller og norgesvenn Earle Hyman er død

Artikkelen er over 4 år gammel

Den amerikanske skuespilleren Earle Hyman, kjent blant annet fra «Cosby med familie», er død. Han ble 91 år gammel. Hyman hadde hytte i Skånevik og var i mange år samboer med en haugesunder.

NEW YORK: Hyman døde fredag i Lillian Booth Actors Home i Englewood i New Jersey, der han var bosatt, skriver The New York Times.

Veteranen spilte blant annet rollen som bestefaren Russel Huxtable i «Cosby med familie», men hans merittliste favnet mye bredere. Han debuterte på Broadway som tenåring i 1943 og spilte i flere filmer og en rekke TV-produksjoner.

Her hjemme fikk han merkelappen norgesvenn etter å ha tilbrakt mye tid i Norge. Hyman lærte seg å snakke norsk flytende og ble kjent som tolker av William Shakespeare, Henrik Ibsen og Eugene O'Neill.

Han debuterte på Den Nationale Scene i Bergen i 1963 med «Othello», og ble med det den første amerikaneren som sto på en scene for et norsk publikum, på norsk. Oppføringen ble framført 50 ganger for et fullsatt publikum, til positive anmeldelser.

Hyman var mye på Haugalandet, blant annet på hytta i Skånevik. Han var i mange år samboer med Rolf Sirnes fra Haugesund.

Kommentarer til denne saken