Skattemeldingen: – Flere hundre tusen tar seg ikke bryet

I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som har penger til gode, planlegger å nedbetale gjeld, bruke penger på ferie og spare, ifølge en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som har penger til gode, planlegger å nedbetale gjeld, bruke penger på ferie og spare, ifølge en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I alt ni av ti har sjekket skattemeldingen sin. De som får penger igjen, planlegger å nedbetale gjeld, spare og bruke penger på ferie, viser en undersøkelse.

DEL

SKATT: Om en knapp måned, nærmere bestemt 22. juni får første pulje skatteoppgjøret sitt på konto. Deretter blir det løpende oppgjør fram til 25. oktober.

En undersøkelse YouGov har gjort for Landkreditt bank viser at nesten 90 prosent har sjekket skattemeldingen sin, skriver ABC Nyheter.

– At ni av ti sjekker skattemeldingen høres bedre ut en det egentlig er. Det vil si at det er flere hundre tusen som ikke tar seg bryet med å sjekke noe så viktig som skattemeldingen faktisk er, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen.

Undersøkelsen viser at 16 prosent av dem som har penger til gode skal bruke pengene til å betale ned på boliglån, kredittkortgjeld eller annen gjeld.

Videre fremgår det at fire av ti planlegger å sette pengene på sparekonto, mens tre av ti skal bruke pengene på ferie.

Artikkeltags