[HARDANGER FOLKEBLAD]: Med litt snø på toppene og stadig kaldere vær er det lett å lokke frem gliset hos Oddvar Bratteteig. Han er daglig leder i Røldal skisenter og kan vise til en jevn omsetningsvekst de siste årene.

Nå står en ny sesong for tur og de fire faste ansatte skal snart suppleres med flere titalls sesongarbeidere.

510 kubikk i timen

– Vi hadde en litt trå oppstart i fjor og fikk ikke åpnet ekspressheisen før 13. januar. Derfor bygger vi nå ut snøproduksjonen ned mot ekspressheisen. Det er den som skal bli maskineriet som skal frakte alle opp fra hytter og leiligheter, sier Bratteteig.

Produksjonen av kunstsnø blir betraktelig utvidet før 2017-sesongen og anlegget har blant annet fått på plass en helt ny pumpe som dobler pumpekapasiteten av vann.

Hele 400 kubikk snø kan kanonene skyte ut i timen.

– Med denne utvidelsen er vi beredt og kan produsere snø på kortere tid og utnytte de kalde nettene bedre. På fire kalde døgn kan vi produsere nok til å åpne anlegget, sier han.

Vi har bygget stein på stein. Vi har stabil drift og mange flinke sesongarbeidere år etter år.

Oddvar Bratteteig Daglig leder Røldal skisenter
 

Sten på stein

Selv om Røldal er kjent for å være et av landets mest snøsikre skiområder, styrer likevel været både åpningtidspunkt og forholdene tidlig i sesongen.

– Nå kan vi kjøre ut mer vann når kulden kommer og dersom vi får naturlig snø i tillegg er det selvsagt en styrke det også, sier Bratteteig.

Målet er å åpne anlegget allerede 25. november, og skal vi tro Bratteteig er det altså bare fire døgn med kulde som skal til. Utvidelsen av snøkanonanlegget er bare ett av flere investeringer anlegget har gjort totalt sett for å sikre og utvikle et godt tilbud. Ekspressheisen som stod klar i 2014 kostet 40 millioner kroner, men siden år 2000 har det blitt investert rundt 200 millioner kroner i skisenteret.

– Vi har bygget stein på stein. Vi har stabil drift og mange flinke sesongarbeidere år etter år. Den faste staben har vært her i en mannsalder. Vi har grei likviditet og har gode snøforhold og jevnt bra forhåndssalg av sesongkort, forklarer han.

I forrige uke skrev HF at Smelthuset, som har overtatt kafedriften i skisenteret, har søkt om og fått skjenkeløyve av kommunen. Et fast tilbud om afterski rett ved bakken har frem til nå ikke vært mulig å oppdrive i Røldal.

– Alle som vil satse på noe er med å utvikle. Når Smeltehuset nå får skjenkeløyve får de ting til å skje - det blir fritt frem for å reise på afterski. Skal vi vokse og bli en større destinasjon er vi avhengige av å få nye tilbud på plass, sier han.

Nytt av året er også et tilbud om skibuss fra Tyssedal og Odda. Dette starter i første omgang opp som et prøveprosjekt i januar.