Ble angrepet av pirater i Guinea-gulfen

Artikkelen er over 2 år gammel

Knutsens LNG-tanker La Mancha Knutsen som er basert i Santa Cruz de Tenerife ble torsdag kveld forsøkt angrepet av pirater.

DEL

SKIPSFART: Skipet, som er 290 meter langt, 46 meter bredt og 26 meter dypt, ble forfulgt av væpnede menn i en hurtiggående båt. Disse skal også ha gjort forsøk på å stoppe LNG-tankerens ferd, men erfarent mannskap satte full fart forut og unngikk dermed kapringsforsøk.

Episoden skjedde i Guinea-gulfen, bekrefter det spanske forsvarsdepartementet til avisa Hoy.

Heldigvis førte ikke angrepsforsøket til fysiske eller materielle skader.

Skipets kaptein skal ha aktivert panikknappen fra broen og varslet kystvakten som tilhører den spanske armada i Cartagena.

I følge den spanske avisen har ingen kilder i Knutsen OAS villet bekrefte episoden ennå.

La Mancha Knutsen forlot 25. februar havnen i Aliaga (Tyrkia) og i begynnelsen av mars krysset skipet den delen av atlanterhavet som skiller Middelhavet og Kanariøyene. Den siste uken har skipet gått sørover langs afrikakysten og var altså i Guinea-gulfen da piratene angrep.

I siste kvartal av 2016 39 hendelser eller forsøkt kidnappinger de ble registrert, ifølge data fra International Maritime Organization.

La Mancha Knutsen er den første LNG-tankeren i Knutsen OAS Shipping som er i felleseie mellom Trygve Seglem og japanske NYK. Skipet ble døpt i Sør-Korea 27. juli i fjor.

Artikkeltags