Elever blir stresset av mobilen

Flere og flere elever i videregående skole får konsentrasjonsvansker og føler stress på grunn av sine mobiltelefoner.

Flere og flere elever i videregående skole får konsentrasjonsvansker og føler stress på grunn av sine mobiltelefoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

1 av 3 bruker mobil eller pc til andre ting enn fag når de er på skolen.

DEL

Stadig flere elever i videregående skole får konsentrasjonsvansker og føler stress på grunn av sine mobiltelefoner, skriver Politiken.

Den danske avisen viser til en ny undersøkelse blant 2.689 elever i videregående skole foretatt av konsulent og foredragsholder Søren Hebsgaard. Han arbeider med digital dannelse på skoler.

– Jeg ser at de unge bruker mobilene sine mer og mer. Det fører til at de blir dårlige til å konsentrere seg og blir stresset, sier Hebsgaard til Ritzau.

En tredel av elevene i undersøkelsen svarer at de jevnlig bruker sine telefoner eller datamaskiner til noe som ikke er faglig relatert under undervisningen. Oftest logger de på sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

Blant elevene som sjekker de sosiale mediene hvert kvarter eller oftere, svarer mer enn halvparten at de har vansker med å konsentrere seg om undervisningen.

– Elevene i videregående skole som jeg har undersøkt, har generelt vansker med å konsentrere seg, men det står verst til hos dem som bruker mobilene mest, sier Hebsgaard. (ANB-NTB)

Artikkeltags