Skolene på Bømlo populære blant ungdommen

Bømlo videregående skole.

Bømlo videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De to videregående skolene i Bømlo opplever vekst i søkertallet. Både Bømlo videregående og Rubbestadnes videregående er populære, selv om antallet avgangselever fra ungdomsskolen synker.

DEL

BØMLO: En fersk prognose fra Hordaland fylkeskommune viser at 297 unge har søkt skoleplass på Bømlo videregående. Dette er en økning på 19 i forhold til fjoråret. 157 har søkt seg til Rubbestadnes videregående - en økning på 20 elever sammenlignet med 2017.

– Selv om vi ser at det er nedgang i antall elever som går ut av ungdomsskolen, så får vi en større andel søkere til våre skoler. Der er veldig positivt. Jeg tror elevene er godt fornøyd med tilbudet de får, og ønsker å gå på våre videregående skoler, uttaler fylkesordfører Anne Gine Hestetun.

Ifølge Bømlo-nytt er det helse- og oppvekstfag, service og samferdsel, teknikk og industriell produksjon (TIP) og studiespesialisering som har størt økning i antall søkere.

Prognosen for antall søkere viser at ved Stord videregående skole går søkertallet ned med 92 fra 907 til 815, mens det i Fitjar registreres en økning på 14 søkere, fra 240 til 254.

Artikkeltags