Solstad Farstad har spart 400 millioner

SYNEREGI: Lars Peder Solstad og Solstad Farstad ASA sparer penger etter fusjonen.

SYNEREGI: Lars Peder Solstad og Solstad Farstad ASA sparer penger etter fusjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det fusjonerte selskapet har hatt som mål å utløse 450 til 600 millioner i synergier. Nå etter de første seks månedene, setter Solstad Farstad ett nytt mål å spare 700–800 millioner årlig, ifølge en børsmelding.

DEL

NÆRINGSLIV: Nå melder Solstad Farstad at det så langt har spart 400 millioner på sammenslåingen av Solstad, Farstad og Deep Sea Supply.

Det er tre hovedområder innsparingene har kommet.

Selskapet skal ha redusert administrasjonskostnadene på land, etter å ha slått sammen kontorer på verdensbasis og funksjoner har blitt sentralisert.

Det andre området, skal være utgifter til mannskap. Her forklarer selskapet det med at det har blitt kuttet gjennom å skreddersy sammensetningen av mannskap til hvert fartøy, krav knyttet til flagging, kundebehov og operasjoner i forskjellige områder.

Videre er stordriftsfordeler knyttet til innkjøp og logistikk.

– Solstad Farstad ASA har jobbet og jobber fortsatt hardt for å oppfylle de forpliktelsene vi har gjort til våre interessenter etter fusjonen, sier konsernsjef Lars Peder Solstad i meldingen, og fortsetter:

De reduserte kostnadene gjør at vi blir mer konkurransedyktige og vil vi være i en svært god posisjon når markedet henter seg inn igjen, mener Solstad.

Artikkeltags