Politiet har fått inn 130 tips i Tengs-saken

Advokat Arvid Sjødin venter i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike.

Advokat Arvid Sjødin venter i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sørvest politidistrikt har fått inn rundt 130 tips siden de startet å etterforske Tengs-saken på nytt i januar i fjor, men saken står fortsatt på stedet hvil.

DEL

Politiinspektør Lars Ole Berge bekrefter overfor P4 at de ikke har noen mistenkte i den 23 år gamle drapssaken.

– I påvente av svar på biologisk spormateriale som er sendt inn til analyse, er etterforskningen trappet noe ned. Vi forfølger tips og gjør andre etterforskningsoppgaver, sier Berge.

Det er DNA-prøver som tidligere er blitt analysert, som er sendt inn til nye analyser.

– I tillegg har vi besluttet å sende inn spormateriale som tidligere ikke er undersøkt, for å se etter DNA-treff, sier politiinspektøren.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept på Karmøy i mai 1995. I desember 2016 anbefalte Kripos' cold case-gruppe en ny etterforskning i saken som ble den første som ble tatt opp av gruppen.

I 1997 ble Tengs' da 19 år gamle fetter dømt for drapet på sin kusine. Fetteren anket og ble året etter frikjent i lagmannsretten.

Fetterens advokat, Arvid Sjødin, er skuffet over at resultatet uteblir etter så mange år, men sier det også er forståelig.

– Det vil alltid være en usikkerhet knyttet til så gamle opplysninger som kommer fram i denne saken. Det er opplysninger som ligger i avhør, og andre opplysninger som har kommet så mange år etterpå, sier Sjødin til P4.

Nå venter Sjødin i spenning på resultatene av DNA-prøvene som er sendt til analyse i Østerrike.

Denne høsten har TV 2 vist en TV-serie om Tengs-saken og om politiets etterforskning. Mange av de nye tipsene er kommet inn forbindelse med serien.

Artikkeltags