Arrangerte 1.000 kurs på fem år

Artikkelen er over 4 år gammel

SOS Rasisme arrangerte rundt 1.000 forskjellige kurs mellom 2007 og 2011. I søknadspapirene som ble sendt til studieforbundet Populus ble det oppgitt gjennomført over 25.000 kurstimer.

DEL

HAUGESUND: Samtidig ble det også ført lærergodtgjørelse for mange av kursene.

Aktor, politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal, brukte eksempler der Kjell Gunnar Larsen var oppført som lærer da han la bevismaterialet frem for retten.

– Dere hadde en veldig stor økning i kursaktiviteten, sa Bjørndal da han konfronterte Larsen med tallene fra en VOX-rapport.

Rapporten viser at SOS Rasisme fikk utbetalt 152.020 kroner i støtte i 2007. Sammen med de neste fire årene var den samlede støtten 1.838.443 kroner.

Etter VOX sin beregninger har SOS Rasisme fått urettmessig utbetalt drøye 199.000 kroner i kursstøtte disse årene.

Kjell Gunnar Larsen fremholdt at han ikke hadde vært ansvarlig for kursene og viste til at Henrik Ormåsen var kursansvarlig i organisasjonen.

Han måtte allikevel forklare hvorfor det var ført inn faglig innhold på mellom ni og elleve timer dagen på enkelte av kursene.

– Vi hadde mye å snakke om og kursdeltakerne snakket ikke alltid norsk. Vi brukte i noen sammenhenger mye mer tid når kurset måtte holdes på engelsk, sa Larsen i Haugaland tingrett.

I eksemplene som aktor Bjørndal viste frem, handlet kursene blant annet om økonomi, om hvordan stå på stand og om FrP-rasismen.

Kursene hadde typisk fem deltakere i tillegg til læreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken