Mange kjente navn på fabrikkerte medlemslister

Rettssak om medlemsjuks i SOS Rasisme. Tiltalt Kjell Gunnar Larsen (t.h) sa seg enig i at noen av listene som ble lagt frem i retten kunne virke fabrikkerte. Her med forsvarer Erik Lea. Forsvarer John Christian Elden (bakerst).

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Rettssak om medlemsjuks i SOS Rasisme. Tiltalt Kjell Gunnar Larsen (t.h) sa seg enig i at noen av listene som ble lagt frem i retten kunne virke fabrikkerte. Her med forsvarer Erik Lea. Forsvarer John Christian Elden (bakerst). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjente idrettspersonligheter som Kjetil Rekdal, Fredrik Stoor og Erik Hagen var ført opp på et verveskjema som aktoratet i SOS Rasisme-saken førte som bevis torsdag.

DEL

HAUGESUND: Også tidligere snowboarder Terje Håkonsen var også å finne på et av skjemaene.

Disse bærer tydelig preg av å være fabrikkert, noe også daglig leder Kjell Gunnar Larsen er enig i.

– Disse burde aldri ha blitt brukt som grunnlag for våre medlemsregistre, sa Larsen, etter å ha blitt forevist medlemslistene.

– Her ser også jeg at ververen kan ha vært noe kreativ i forhold til innskriving av familiemedlemmer, fortsatte han.

På et stort antall verveskjema ført i pennen av aktivisten «Eric» var det konsekvent ført opp tre familiemedlemmer etter hvert familemedlem.

Det var etter lunsj torsdag at de første konkrete bevisene om medlemsjuks i SOS Rasisme ble lagt frem for retten i Haugesund.

– Innføringen av navn i disse vervelistene er ikke straffbart. Det er først når disse blir overført i medlemsregisteret, som betalende medlemmer, at det blir en straffbar handling, sier aktor Hallvard Gardshol Bjørndal.

Hans kollega Erik Engløkk hentet frem de korresponderende medlemslistene. En Kjetil Rekdal født 1983, med bosted Ålesund, ble der funnet innført med tre familemedlemmer i samme aldersgruppe.

Da disse medlemslistene ble brukt til å søke medlemsstøtte fra Landsrådet for barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Om Kjell Gunnar Larsen eller noen av de sju andre tiltalte i rettssaken kan holdes ansvarlig for dette er det opp til Haugaland tingrett å avgjøre.

LES OGSÅ: Startet utspørringen av Larsen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken