Nekter å ta ansvar for feil i listene

Aktoratet, Haugaland tingrett Rettsak mot Kjell Gunnar Larsen og tidligere medlemmer av SOS Rasisme


Foto: Harald Nordbakken

Aktoratet, Haugaland tingrett Rettsak mot Kjell Gunnar Larsen og tidligere medlemmer av SOS Rasisme Foto: Harald Nordbakken

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjell Gunnar Larsen nekter for å ha hatt ansvar for feilene som er begått i SOS Rasisme sine medlemsregister. – Vi ble kontrollert av flere instanser og fulgte påleggene opp slik vi var bedt om, sa Larsen i retten mandag.

DEL

HAUGESUND: Han forsøkte så godt han kunne å fraskrive seg ansvaret for feilene i registrene.

– Jeg har ikke vervet noen eller registrert disse i medlemsregisteret, sa Larsen og pekte på at skylden lå hos de som vervet og førte inn i medlemsregisterne.

Aktor Erik Engløkk brukte et par timer på å gå gjennom cirka 30 sider fra medlemsregisteret til lokallaget i Haugesund. Han påviste rundt 60 feil.

– To feil i snitt per side ganger 2.000 sider totalt i medlemsregisteret er lik 4.000 feil, hentydet Engløk. Hva er din kommentar til dette Larsen, sa aktor.

– Min kommentar er at jeg er her for å svare på spørsmål knyttet til den tiltalen som er reist mot meg, sa Larsen.

– I forhold til de feilene som er påpekt, så er det ingenting som knytter meg til dette, fortsatte han.

I retten mandag valgte han også å minne om revisors ansvar for å kontrollere listene før de ble sendt inn som grunnlag til å søke organisasjonsstøtte.

Larsen forklarte at SOS Rasisme ikke hadde noe skriftlig system for kvalitetssikring, men at organisasjonen ble kontrollert mange ganger underveis av fordelingsutvalget, LNU og revisor.

Flere ganger påpekte han også at han var usikker på om listene som ble lagt frem som dokumentasjon var de samme listene som organisasjonen hadde sendt inn i sin søknad om medlemsstøtte.

Aktors gjennomgang før lunsj avslørte en rekke doble og triple føringer av medlemmer.

Etter lunsj vil aktor fortsette å sette søkelys på det omfattende medlemsjukset som politiet mener å ha avdekket. Senere vil også Larsens rolle i forhold til juks rundt kursing omtales.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken