Mandag stopper bankene overføringer fra utenlandske spillselskaper

Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fra mandag stopper norske banker overføring av penger fra utenlandske spillselskaper. Norske spillere kan gå glipp av både innskutte midler og premiepenger.

DEL

SPILL: Utbetalingsstoppen er et pålegg fra Lotteritilsynet og en del av norske myndigheters kamp for å hindre utenlandske spillselskaper i å rekruttere norske kunder, skriver Klassekampen.

Tilsynet mener spillvirksomheten bryter med det norske spillmonopolet, mens spillselskapene mener pålegget er i strid med EØS-avtalen.

– Dette vedtaket inngår i et langsiktig arbeid hvor vi tar i bruk de mulighetene vi har i regelverket til å stanse ulovlige pengespill, sier avdelingsdirektør Linda Vøllestad Westbye i Lotteri- og stiftelses­tilsynet.

Tiltaket blokkerer overføringer fra sju kontonumre, to av dem tilhører spillselskaper, mens de øvrige fem tilhører betalingstjenester selskapene benytter.

I 2015 omsatte de utenlandske selskapene for halvannen milliard kroner i det norske markedet og beløpet øker fra år til år.

Artikkeltags