Rådmannen ønsker stadion-svømmehall

SLIK SER DET UT (I DAG): Disse husene i Djupaskarvegen skal rives for å gi plass til det som kan bli en ny svømmehall.

SLIK SER DET UT (I DAG): Disse husene i Djupaskarvegen skal rives for å gi plass til det som kan bli en ny svømmehall. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye svømmehallen kan bli en integrert del av Haugesund stadion. Det legger rådmannen opp til når saken skal opp i formannskapet 17. januar.

DEL

HAUGESUND: I innstillingen til formannskapet står det: «Anlegget lokaliseres innenfor Flotmyrområdet, og rådmannen avklarer i det videre arbeidet om vedtatt konsept kan bygges som en integrert del av Haugesund stadion».

Videre står det at råmannen får mandat til å jobbe videre med å optimalisere programmet/ innholdet med tanke på å utforme et helhetlig konsept som kan ha best mulig besøkspotensial. Rådmannen kan utrede ulike organisasjonsmodeller for prosjektet, og saken kommer opp igjen i formannskapet i løpet av våren 2018.

Flere forslag

Seinere vil rådmannen komme tilbake med forskjellige forretnings- og samarbeidsmodeller og egen sak for valg av gjennomføringstrategi. Ny svømmehall i Haugesund var på sakslisten i formannskapet 13. september. 

Så tidlig som i januar 2017 skrev Haugesunds Avis at Haugesund stadion meldte seg inn i kampen om ny svømmehall. Da ville Haugesund stadion AS se på muligheten for å få plass til en svømmehall i forbindelse med utbyggingen av området rundt stadion.

Flere alternativet hadde allerede da blitt lansert: Den lokale eiendomsinvestoren John Gilbert Helgeland tilbød Haugesund kommune å betale for en svømmehall ved Meieriet, mens Ironman-sjef Ivar Jacobsen og Haugesund Triathlonklubb ba kommunen om 30 millioner kroner i bidrag til en svømmehall på Hasseløy. Nå ligger det an til et folkebad som en del av Haugesund stadion.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken