Superreserve Samuelsen avgjorde

Martin Samuelsen scoret i det 88. minutt, og Ibrahima Wadji fastsatte sluttresultatet to minutter senere til 2-0.

Martin Samuelsen scoret i det 88. minutt, og Ibrahima Wadji fastsatte sluttresultatet to minutter senere til 2-0. Foto:

Av

Med ti minutter igjen å spille fikk Martin Samuelsen sjansen. Åtte minutter senere avgjorde han kampen.

DEL

FOTBALL: Alt tydet på at det skulle ende med poengdeling på Extra Arena denne søndagen. Men gode bytter av Jostein Grindhaug vippet kampen i FKHs favør.  Og den store helten ble den hjemvendte sønn – Martin Samuelsen. Han var på rett sted til rett tid og kranglet inn 0-1 med to minutter igjen på stadionuret. Hjørnesparket som endte i scoring ble satt inn av en annen innbytter, Kristoffer Velde.

Da måtte vertene kaste alle mann i angrep. Det resulterte i store rom for FKH, noe Ibrahima Wadji visste å utnytte. Minuttet etter Samuelsens scoring kunne Wadji trille inn 0-2. Dermed fikk han revansj for det som skjedde etter en times spill da samme Wadji misset alene med keeper.

Nykomponert bak og på midten

Skader er fortsatt en naturlig del av fotballen, og FKH sin del gjorde det at Fredrik Pallesen Knudsen og Niklas Sandberg måtte stå over dagens kamp i Trondheim. Det førte til at Jostein Grindhaug måtte gjøre endringer både i forsvarsfireren og på midtbanen.

Klubbens svenske nykommer, Douglas Bergqvist fikk sin debut i midtforsvaret, mens Torbjørn Kallevåg erstattet Sandberg på kanten.

Med Joakim Våge Nilsen tilbake fra skade ble det ryddet plass til ham sentralt på midten. Grindheim og Wadji fikk sine vante plasser som hengende og jagende spiss. Martin Samuelsen, som fikk sin debut fra start i forrige serierunde, måtte ta plass på benken.

Fjoråret friskt i minnet

I Trondheim kunne værgudene by på perfekte forhold, og Ranheims sjarmerende eliteseriearena så innbydende ut med sitt relativt nye kunstgress.

På tribunen hadde blant annet Dennis Horneland og Stig Inge Bjørnebye funnet plass sammen, mens Maakeberget kunne skilte med to stk på bortetribunen.

De i FKH som husker kampen i fjor på samme tid, husker kanskje en ganske god bortekamp der gjestene kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 2-0, for så å rote bort poengene igjen og tape 4-2. FKH hadde fem spillere igjen i startoppstillingen fra den gangen, vertene fra Ranheim hadde sju. 

FKH kom best i gang, og brukte ikke lang tid på å krige seg til et par hjørnespark. Benjamin Tiedemann kom til den første avslutningen da han headet like over før det var spilt tre minutter.

Dansken viste også mot Sarpsborg at han kan være giftig på dødball. Vertene som overrasket mange med sterke resultater gjennom store deler av fjoråret, var tannløse og unøyaktige det første kvarteret.

Men plutselig satte de inn et ekstra gir og spilte seg vakkert gjennom alene med keeper. Kun en våken og god Helge Sandvik hindret at Ranheim tok ledelsen. Etter dette tok hjemmelaget over initiativet i kampen.

Douglas Bergqvist fikk sin debut mot Ranheim.

Douglas Bergqvist fikk sin debut mot Ranheim. Foto:

Pen opprulling

Hva så med FKH? De ville også vise at de kunne angripe med tempo og presisjon. Etter fine kombinasjoner på venstrekanten fant Christian Grindheim en skuddvillig Sondre Tronstad. Skuddet hans gikk via hanskene til Even Barli og ut.

FKH fikk låne ballen i lange perioder, mens Ranheim så ut til å trives med å ha elleve mann bak ballen og se på at FKH trillet på tvers.

Ti minutter før pause kom åpningen FKH ventet på. Grindheim fikk ballen i beina og Wadji hadde en halv banehalvdel med bakrom å løpe i. Sistnevnte ble dessverre litt for ivrig og ble løpende i offside-posisjon mens Grindheim ventet på å slippe ballen i rett øyeblikk. Det øyeblikket kom aldri. I stedet kom et nytt øyeblikk for skuddfoten til Sondre Tronstad. Også denne gangen var det snert i skuddet, men det smøg seg like utenfor stolpen. Mer skjedde ikke før lagene gikk til pause.

Der skal du score Wadji

Som i 1. omgang var det FKH som kom best i gang, men kampbildet gikk ganske fort over til å minne om de første 45. Det vil si at spillet bølget frem og tilbake, og to kompakte lag byttet på å ta litt risiko fremover.

Som i den første omgangen fortsatte FKH å gi bort frispark i relativt farlige posisjoner. Slik går det ofte når man er et lite halvsekund for sent ute i duellene.

Etter 59 minutter fikk Wadji sin nevnte målsjanse alene med keeper, og den kommer han nok til å tenke på når han skal finne nattesøvnen i kveld. Der skal du rett og slett score Ibrahima Wadji! Ranheim spilte seg også til brukbare sjanser uten å lykkes.

Ranheims keeper Even Barli redder skuddet fra Ibrahima Wadji (t.v.). Her burde det vært scoring!

Ranheims keeper Even Barli redder skuddet fra Ibrahima Wadji (t.v.). Her burde det vært scoring! Foto:

Pangavslutning

Mot slutten byttet Jostein Grindhaug først inn Martin Samuelsen for Grindheim, og deretter Kristoffer Velde for Thore Pedersen.

Velde var fryktelig nær ved å bli matchvinner da han fikk stige til væres og stange ballen mot mål. Ikke lenge etterpå kom avgjørelsen. Velde slo hjørsparket, ballen havnet i beina på Samuelsen som kranglet FKH i ledelsen. Ikke lenge etter satte Wadji spikeren i kista.

Wadji setter inn 2-0, bare to minutter etter Martin Samuelsens scoring.

Wadji setter inn 2-0, bare to minutter etter Martin Samuelsens scoring. Foto:

Samtidig kan FKH glede seg over å ha holdt nullen for første gang siden i tredje siste serierunde i fjor.

Dagens trepoenger gjør at FKH gjør et pent byks opp til 6. plass på tabellen. Ved poengdeling hadde de ligget på 14. plass. I neste serierunde (mandag 2. påskedag) kommer Stabæk til Haugesund stadion.

Kampfakta

Ranheim - FKH 0-2 (0-0)

Eliteserien

Extra Arena

Mål: 0-1 Martin Samuelsen (87), 0-2 Ibrahima Wadji (90)

Målsjanser: 2-6

Gult kort: Christian Grindheim, FKH

FKH (4-4-1-1): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann, Alexander Stølås – Thore Pedersen (Kristoffer Velde fra 87), Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg - Christian Grindheim (Martin Samuelsen fra 81) - Ibrahima Wadji (Kevin Krygård fra 90).

Artikkeltags