[Hardanger Folkeblad]

JONDAL: – Vi gjør det vi kan for å få alt klart til påske. Vi er i rute. Nå er jo de fleste vinterskisentrene åpne til påske, så dette blir mer et ekstratilbud, sier daglig leder, Andreas Skogseth.

Skisenteret hadde en god 2016-sesong hvor de blant annet kunne åpne opp en forlenget heis og tilby flere løypenedfarter.

I tillegg hadde anlegget besøk av flere skilandslag. Nå ønsker de å «tjuvstarte» sommeren og håper å kunne tilby gjestene puddersnø til påske.

Samler opp snø

– Det er godt over fem meter i terrenget nå så det ser bra ut. Vi har også fylt på med litt ekstra, sier han og viser til at anlegget samler opp snø slik at det kan posjoneres ut ved behov. Fra februar har det kommet en god del snø og en del har blitt samlet opp. Grepet er nødvendig all den tid isbreen trekker seg tilbake.

– Vi hadde veldig godt utbytte av duken vi bruker for å samle snø. Det bruker vi til å konservere snø om sommeren, forklarer han.

– Hvordan blir årets sesong da?

– Den blir som før. Vi forlenget heisen i fjor og da fikk vi lengre løyper og lengre traseer. Da hadde vi også muligheter for å lage en ny panoramaløype. Nå har vi hatt èn sesong og skal forberede og utvikle dette tilbudet i 2017, sier han.

Løypa han sikter til går et stykke ut til høyre fra skitrekket og byr på flott utsikt over Hardangerfjorden. Skisenteret er utsatt for vær og vind og det er vanskelig å spå hvordan sesongen vil utarte seg. For to år siden kom det plutselig to meter snø i juni.

Opp på sommerdekk

– Det er været som bestemmer, men når vi ligger så høyt og kan få nysnø og puddersnø så vil folk finne veien til oss uansett, tror Skogseth.

Veien opp skal brøytes og klargjøres og Skogseth er klar på at skisenteret må tilpasse seg kundene.

– I starten er det nok vinterdekk som er å fortrekke, men vi legger opp til at folk ikke skal måtte tilpasse dekkskiftet etter våre åpningstider. Fra sesongstart i mai skal folk komme seg opp på sommerdekk. Vi må tilpasse oss kundene, sier han.