Skulderbrudd for Bystrøm etter velt

Sven Erik Bystrøm - her fra Tour of Norway i 2014.

Sven Erik Bystrøm - her fra Tour of Norway i 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sven Erik Bystrøm pådro seg brudd i skulderbladet etter en velt i Vuelta a España fredag. Det er dårlig nytt med tanke på VM i Bergen.

DEL

SPORT: Katusha-rytteren satt i hovedfeltet da han gikk i bakken med 95 kilometer igjen til mål.

Han kom seg opp til hovedfeltet igjen, men TV-bildene viste at nordmannen hadde plager. Trøyen var revet opp på ryggen, og Bystrøm fikk behandling av legebilen.

TV 2 melder at Bystrøm måtte til legesjekk rett etter målpasserring. Kanalen fikk bekreftet at skulderen var ute av ledd. Bystrøm kom i mål som sistemann på etappen med over 25 minutter opp til vinneren.

– Han er forhåpentlig okay, sa Katushas kommunikasjonssjef Phillipe Martens.

Senere kom Twitter-meldingen fra Katusha om at Bystrøm hadde pådratt seg et brudd i det venstre skulderbladet. Dermed er årets Vuelta over for hans del. I Twitter-meldingen er det vedlagt et bilde av Bystrøm med skulderen i fatle.

Bruddet i skulderbladet er dårlig nytt for nordmannen som er høyaktuell for en plass på det norske VM-laget i Bergen senere i høst. Nå kan VM være i fare for Bystrøm.

22 år gamle Matej Mohoric stakk av fra en 14 mann stor utbrytergruppe i den siste stigningen i mål, og han kom i mål med et 16 sekunders forsprang på Pawel Poljanski (Polen) og José Joaquín Rojas (Spania).

Briten Chris Froome beholdt den røde ledertrøya med 11 sekunders margin.

Det var mye sidevind i løpet av den 207 kilometer lange etappen fra Lliria til Cuenca.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken