Liadal fra kritikk til revers?

Hege Haukeland Liadal (A) og Sveinung Stensland (H) under valgvaken høsten 2017.

Hege Haukeland Liadal (A) og Sveinung Stensland (H) under valgvaken høsten 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDEBATT: Hege Liadal kritiserer statsbudsjettet i kjent stil. En av de tingene hun kritiserer er skattelettelsene. Nå er det slik at disse er en oppfølging av skatteforliket vi inngikk sammen med blant annet Arbeiderpartiet. Dette gjelder både senket person- og næringsskatt til 23 % og 20 % verdirabatt på aksjer. Dette innebærer at det bare skal betales formuesskatt på 80 prosent av verdien på aksjer og eiendeler i bedrifter. Noe VG omtaler som Støre-rabatt, da dette er gjort etter avtale med hans parti.

Innføringen av denne aksjerabatten kom på plass etter at Arbeiderpartiets daværende finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen kjempet den igjennom.

Etter skatteforliket i 2016 skrev Marthinsen i en pressemelding at AP la frem forslaget om 80 prosent verdifastsettelse på aksjer «for at det skulle bli like lønnsomt skattemessig å investere i en maskinpark som i en leilighet nummer tre eller fire. Det retter opp en skjevhet i formuesskatten, og det har vi nå fått enighet om».

Liadal burde heller være glad for at vi nå gir eiere av lokale bedrifter og arbeidsplasser en lettelse i skattebyrden. Noe Aps nå avgåtte Marthinsen tydeligvis var i fjor.

Er dette et signal om at Ap allerede nå vil reversere skatteforliket?

Artikkeltags