Splitter ny ferge tok inn vann

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vannet fosset inn i maskinrommet på den splitter nye fergen Færøy da et rør begynte å lekke mens fergen lå til kai ved Halhjem i Os lørdag.

DEL

Alarmen gikk om bord på MF Færøy lørdag morgen, og mannskapet fikk beskjed om å samle seg i tilfelle ferjen fikk slagside, skriver Bergens Tidende.

Alle nødetatene og Hovedredningssentralen ble varslet.

– Vi var føre var og tok høyde for at ferjen i verste fall kunne få slagside. Vi sendte Os brann og redning for å bistå med pumper, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen.

Mannskapet klarte å få i gang pumpene og begynte å tømme ferjen for vann. Klokken 6.59 kunne kapteinen melde at situasjonen var under kontroll.

– Lekkasje på et rør

Administrerende direktør Torkild Torkildsen i ferjeselskapet i Torghatten Nord forteller at en lekkasje på et rør var årsaken til at Færøy tok inn vann.

– Vi tror det er en plugg som har vært dårlig festet. Vi er nå i gang med å undersøke de andre ferjene for å sjekke at dette ikke skjer igjen. Vi har ingen indikasjoner på at det er noe annet som er galt med ferjen, sier Torkildsen.

MF Færøy trafikkerer ferjesambandet mellom Halhjem i Os og Sandvikvåg på Stord. Hybridferjen, som går på en blanding av gass og strøm fra batteri, ble satt i drift forrige måned.

Artikkeltags