Kværner må nedbemanne

Steinar Røgenes. Arkivfoto: Einar Tho

Steinar Røgenes. Arkivfoto: Einar Tho

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kvaerner kan måtte nedbemanne med mellom 250 og 500 ansatte. Det kom fram på et allmøte torsdag.

DEL

FREDAG: Sunnhordland skriver fredag at tallet er avhengig av om selskapet får kontrakter som skal avgjøres i nær framtid.

Administrerende direktør Steinar Røgenes sier til avisen den største nedbemanningen vil skje i Oslo og på Stord. I dag jobber det 1.750 på Kværner Stord.

- Vi har ikke noe valg. Topside-produksjon er en stor del av aktiviteten på Stord og i Oslo. Slike kontrakter er det lite av framover. Vi må bli mindre og sterkere for å bli mer konkurransedyktige og må dessverre redusere bemanningen. Det er også klart at vi må vurdere mer produksjon utenlands, sier han.

Røgenes opplyser at permitteringer kan bli aktuelt før sommeren.

Amram Hadida, klubbleder i Fellesforbundet, sier at de har håp om nye kontrakter og at de forstår kuttplanene til ledelsen.

- Det er tøffe utfordringer vi har foran oss. Vi skal passe på at permitteringer og oppsigelser foregår på en ordentlig måte, sier han til Sunnhordland

Informasjonssjef Odd Naustdal sier til Haugesunds Avis at behovet for nedbemanning ble forsterket da tildelingen av Johan Sverdrup-kontrakten gikk til Aibel.

- Vi forventer å få en ledig kapasitet på mellom 250-500 personer i løpet av 2015. Men dette avhenger av hva vi vinner av nytt arbeid. Kapasiteten skal ned, men det er ikke nødvendigvis alt som er oppsigelser. Noe vil bli gjennom naturlig avgang. Det meste av den ledige kapasiteten er på Stord og i Oslo, uten at jeg kan presisere det nærmere. Nå er det viktig å gjennomføre en god prosess, sier han.

- Må dere si opp folk på Stord?

- Ja, det blir oppsigelser. Det er den bitre sannhet, sier han.

Artikkeltags