Aker Stord blir Kværner

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Aker Solutions sitt fisjonerte EPC-selskap skal ikke hete Aker Contractors, men Kværner. Dermed er Aker navnet ute på Stord.

DEL

STORD: EPC-selskapet (engineering, procurement, construction) skal viderefører erfaring og ekspertise bygget opp gjennom feltutviklingsprosjekter i Nordsjøen og internasjonalt over mer enn 40 år.

Styret i Aker Solutions ASA besluttet i går å foreslå for den ordinære generalforsamlingen 6. mai en fisjon av selskapet.

Dette er i tråd med planer som tidligere er offentliggjort.

Men det nye er at det nye selskapet som omfatter verftene på Stord og i Verdal ikke lenger skal ha Aker navnet.

Foretrakk Aker

– Verftene på Stord og Verdal har brukt Aker navnet i flere tiår, og vi ville ha foretrukket å fortsette denne tradisjonen. Viktigst er imidlertid de løftene Aker Asa og dets hovedaksjonær Kjell Inge Røkke har gitt om å fortsette å støtte og investere i virksomheten vår. Vi ser fram til å bygge et framgangsrikt selskap sammen med ledelse og eiere, sier Atle Teigland konserntillitsvalgt og styremedlem i Aker Solutions i pressemeldingen.

Røkke stolt av Kværner

– Kværner-navnet representerer en stolt historie i Nordsjøen og internasjonale markeder. Jeg er stolt av at et slikt kraftfullt navn gjenintroduseres gjennom et EPC-selskap med sterke vekstambisjoner. Jeg ser fram til å være en del av å skrive det neste kapitelet i Kværner-historien. Jeg er overbevist om selskapets potensial for framtiden, sier Kjell Inge Røkke, hovedeier i Aker ASA pressemeldingen.

Kværner Brug ble grunnlagt i Oslo i 1853. Selskapet ble første gang notert på Oslo Børs i 1967.

På 2000-tallet fusjonerte Kværner med Aker, og dannet senere Aker Kværner.

I 2008 skiftet konsernet navn til Aker Solutions.

I dag gjenintroduserer Aker Solutions det tradisjonsrike Kværner-navnet gjennom etableringen av et nytt EPC-selskap.

Artikkeltags