Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye opplysninger i saken rundt savnede Tom Fagerland

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er fremdeles et mysterium hvor han har blitt av, sier etterforskningsleder Nils Blikra ved Stord lensmannskontor.

STORD: Den siste sikre observasjonen er fortsatt torsdag 2. november, hvor båten til Tom Fagerland da befant seg i Grannesundet ved Askvoll i Sogn og Fjordane. 

Status er helt lik som den har vært de siste dagene, forklarer Blikra.

Politiet har ikke avsluttet etterforskningen, og ønsker flere konkrete tips for å komme seg videre i arbeidet med saken.

– Vi er avhengig av nye opplysninger. Akkurat nå står vi litt i stampe, sier etterforskningslederen.

LES OGSÅ: Har du sett Tom? 

Ingen framdrift

58-åringen er observert av mannskapet på ferja som går mellom Askvoll og Gjervik forteller etterforskningslederen. I tillegg er det tatt flere bilder av fiskeskøyten «Fram».

– Det er også meldt om observasjoner av skuta ved Sotrabrua og i Bergen. I tillegg er vi i kontakt med Stord hamnestell som har ansvar for sjøområdet i kommunen. Men ingen av meldingene er sikre, og det har derfor ikke gitt noe videre framdrift i arbeidet vårt, sier han.

Båten som Fagerland hadde kjøpt seg var en 33 fot fiskeskøyte med hvitt overbygg. Den hadde en firesylinders diesel motor på 50 hk, hvor det blir fortalt at båten hadde en karakteristisk lyd.

– Det er mange båter i området mellom Askvoll til Stord, og mange som bor langs kysten. Derfor er det veldig rart at ingen har funnet spor etter han, sier Blikra.

LES OGSÅ: Ingen aktive søk søndag 

Kommentarer til denne saken